Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Mentre hi haja causes, hi haurà música

En nou disc de l'antic cantant d'Obrint Pas, Xavi Sarrià, arriba amb una producció molt cuidada, on l’experimentació i la barreja d’estils són el denominador comú, i on es combinen sons tradicionals, pinzellades electròniques i, fins i tot, incursions en el hip-hop sense oblidar els clàssics apunts de ska, rock i reggae presents a tota la seua trajectòria

Quan un cantant emprén la seua aventura en solitari després d’una història exitosa en el seu anterior grup, hi ha el perill que l’ombra d’este el perseguisca i que el seu projecte deceba. En el cas de Xavi Sarrià, si el seu primer treball ja donava a entendre que no havia vingut a viure de rendes anteriors, Causa dissipa qualsevol dubte. Es percep una producció molt cuidada, on l’experimentació i la barreja d’estils són el denominador comú de les deu cançons. Podem trobar sons tradicionals i d’arrel en “La nit ferida” o “Balansiya”, pinzellades electròniques i, fins i tot, incursions en el hip-hop en temes com “Causa”. Sense oblidar els clàssics apunts de ska, rock i reggae presents a tota la trajectòria de Sarrià.

Les lletres es caracteritzen per l’elaboració acurada i una extensió considerable. Viatgen des dels racons més intimistes i personals en “Autodefensa” fins a mencions a lluites i resistències del nostre dia a dia, exemplificades en el ja convertit en himne “No s’apaguen les estreles”, que es va donar a conéixer com a banda sonora de la pel·lícula La mort de Guillem (2020).

Al remat, un treball redó fruit d’un elenc de músics i col·laboracions de luxe i una de les novetats discogràfiques més destacades a casa nostra.

Article publicat al número 549 publicación número 549 de la Directa

MÚSICA

'Causa'
Xavi Sarrià
Propaganda pel Fet!, 2022

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!