Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Què hi trobem, a la ‘Directa’ 532?

En aquest número parlem amb una vintena de veus sobre l'actual batalla per la terra. Els fons d'inversió volen especular amb els aliments, el camperolat aposta per un producte de qualitat, saludable i de proximitat. L'entrevista en profunditat és l'etnògrafa nord-americana Kristen Ghodsee.

La intensificació del procés de capitalització, concentració i industrialització de l’agricultura perpetrada per fons d’inversió fa disparar l’alarma entre el sector agrícola, que busquen altres formes de treballar la terra i aposten pels cultius agroecològics i el consum de proximitat. Un reportatge d’Ester Fayos, Lluís Pascual i Jorge Mancebo. Infografies de Pau Fabregat i Miguel Ángel Gorris. Fotos de Jaume Ferrando, Paula Lorenzino, Carlos Baglietto, Eduardo Garcia Mira i Dànae Quiroz.

El projecte Malaerba al municipi de Benlloc |Paula Lorenzino

L’etnògrafa nord-americana Kristen Ghodsee és autora del llibre Por qué las mujeres disfrutan más del sexo bajo el socialismo (Capitán Swing, 2019). En aquest número, l’entrevista en profunditat Giuseppe Savino, que centra la conversa en els pros i contres, teòrics i pràctics, del socialisme i el capitalisme. Fotografies de Victor Serri.

A la secció “Impressions”, un article d’opinió de Marc Ferrer, bomber voluntari i membre de Bombers per la República, amb l·lustració de Maria Conill, sobre mancances i greuges al Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya. A més, un segon article de Martina Tressera, il·lustrat per Guillem Roig Serra: “Transició energètica: o la fem o ens la fan”.

Des de projectes com GynePunk es vol descodificar la ginecologia per fer-la accessible a tothom. Ho fan en clau feminista i denuncien les violències que pateixen moltes dones i identitats dissidents. Un reportatge de Tere Albero amb il·lustració d’Irene Pérez.

Una ginecologia accessible i sense masclismes
Una ginecologia accessible i sense masclismes |Irene Pérez

A “Roda el món”, un reportatge de Marc Español després de l’intent de cop d’estat al Sudan. Tot seguit viatgem fins a l’Amèrica del Sud amb un article de Jordi Campabadal sobre els vincles entre l’Estat espanyol i Colòmbia, posant el focus en els acords de Pedro Sánchez i Ivan Duque que obvien els drets humans. El periodista Roger Suso, des d’Alemanya, escriu l’anàlisi internacional al voltant dels resultats electorals de Die Linke.

“Autoedició contra la lògica del mercat” és el reportatge de Marc Campos que obre la secció de cultura, on ens parla de les prolífiques fires i festivals de fanzines. Amb fotos de Jaume Ferrando. A més, En nom dels becs i de les plomes, el relat de Maria Ferotge amb il·lustració de Miriam Isasmendi, i les ressenyes culturals d’Anna Celma (Un tribut a la terra, de Joe Sacco), Ferran Riera (L’Ovidi s’en va a la Beckett) i Albert Postils (Silenci a la taula, de Cristina Garcia Molina).

"Occident avantposa els interessos econòmics a les nostres vides"
“Occident avantposa els interessos econòmics a les nostres vides”, denuncia Julienne Lusenge |Roser Gamonal

Àlex Romaguera entrevista a Julienne Lusenge. L’activista congolesa en defensa dels drets de les dones alerta de la intromissió de Bèlgica, Regne Unit i els Estats Units en la política, l’economia i la seguretat de la República Democràtica del Congo. Fotografia de Roser Gamonal.

SUPLEMENT ‘INFOXES’

Amb aquesta Directa també trobareu el suplement INFOXES: Vuit pàgines d’informació sobre la Fira d’Economia Solidària de Catalunya, que se celebra entre el 17 i el 24 d’octubre al recinte de la Fabra i Coats de Sant Andreu de Palomar. Enguany celebren la seva desena edició. Aquí us podeu descarregar l’exemplar, on trobareu tota la programació de la fira.

Article publicat al número 532 publicación número 532 de la Directa

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!