Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Sis anys fent Directa al País Valencià

Ja fa sis anys que treballem per fer possible un mitjà de comunicació independent, cooperatiu, assembleari i autogestionat al sud dels Països Catalans; i tres des que, en una de les assemblees del nucli, va sorgir la idea d’organitzar una festa d’aniversari.

Reunió del nucli de la Directa al País Valencià al CSOA l'Horta, a Benimaclet, València. Juny 2020 | Noa Tendero

El 30 d’octubre celebrarem, per primera vegada, l’aniversari de la Directa al País Valencià. I vos preguntareu: per què enguany? Ja fa sis anys que treballem per fer possible un mitjà de comunicació independent, cooperatiu, assembleari i autogestionat al sud dels Països Catalans; i tres des que, en una de les assemblees del nucli, va sorgir la idea d’organitzar una festa d’aniversari. El primer cop va quedar en un intent fallit. Vam fer una pluja d’idees i creàrem una comissió, però no teníem ni les mans ni les forces per tirar-la endavant. A poc a poc, amb treball de formigueta i pas ferm, vam continuar creixent i arrelant-nos cada cop més al territori, fins a arribar a ser més d’una quarantena de col·laboradores en diverses ciutats i comarques. En el segon intent, disposàvem de l’energia suficient per a celebrar-nos, però el confinament no va ser tan anecdòtic com ens esperàvem en un principi. Doncs bé, la tercera és la bona, i no la farem a soles.

Aquests sis anys de periodisme per la transformació social al País Valencià els celebrarem juntament amb La Repartidora, llibreria de pensament crític arrelada al barri de Benimaclet (València) i entitat amiga de la cooperativa.

Aquests sis anys de periodisme per la transformació social al País Valencià els celebrarem juntament amb La Repartidora, llibreria de pensament crític arrelada al barri de Benimaclet (València) i entitat amiga de la cooperativa. Amb ella hem compartit orígens i espai d’assemblees i, a més, ara també formarem part del mateix pol cooperatiu, l’Espai Comú, on hi haurà la primera seu física de la Directa al País Valencià. Sis anys de victòries i derrotes compartides i el naixement d’una nova etapa intercooperativista –junt amb Per l’Horta, Formigues Liles i Mundubat– que celebrarem a una casa també amiga, el centre social-bar Terra.
Des de fa uns mesos i de forma conjunta, la Directa i La Repartidora hem estat reunint-nos i intercanviant missatges, telefonades i àudios per tramar una jornada plena d’activitats que esperem que gaudiu. Vos convidem a baixar o pujar a Benimaclet, també amb la vostra xicalla, per retrobar-nos, parlar, menjar, beure, cantar i ballar totes juntes en la que esperem que siga la primera de moltes festes d’aniversari i l’última amb precaucions sanitàries.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!