Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Un home mor en llançar-se per la finestra en un desnonament instat pel Banco Popular a Cornellà

La comitiva judicial ha demanat als Mossos d'Esquadra l'execució forçosa malgrat l'existència d'un informe dels serveis socials que ho desaconsellava

| Victor Serri

Un home de 45 anys s’ha llançat per la finestra del seu domicili, situat a la desena planta del passatge de les Camèlies de Cornellà de Llobregat aquest dijous a quarts d’onze del matí quan els Mossos d’Esquadra han trucat a la porta del domicili. Poc després, els serveis mèdics n’han certificat la mort. L’immoble és titularitat de l’entitat financera Popular (adquirit pel Grupo Santander ara fa un any). L’entitat el tenia en règim de lloguer i malgrat l’existència d’un informe dels serveis socials de Cornellà de Llobregat on es constatava la situació de vulnerabilitat per la qual passava l’afectat, ha reclamat que s’executés el desallotjament en tres ocasions en un període de cinc mesos: les dates assenyalades van ser el 13 de març, el 22 de març i avui, 14 de juny. Montse Pérez, tinenta d’alcalde d’Educació i Política Social de Cornellà ha explicat que el consistori estudiarà la possiblitat d’emprendre alguna acció jurídica contra el grup propietari de l’immoble perquè “no entenem el perquè de tanta urgència” quan, segons s’assegurat, s’estava estudiant amb la família afectava una solució habitacional d’urgència abans que poguessin accedir a la borsa de lloguer social.

Malgrat l’existència d’un informe dels serveis socials de Cornellà de Llobregat on es constatava la situació de vulnerabilitat, el banc propietari ha reclamat que s’executés el desallotjament en tres ocasions en cinc mesos: el 13 de març, el 22 de març i avui, 14 de juny

El Banco Popular va presentar la demanda de judici verbal per impagament de lloguer el passat mes de novembre de 2017, després d’un impagament de set mensualitats. Li va ser notificada a la víctima durant el mes de gener. L’entitat financera, fundada el 1926, va ser adquirida ara fa un any pel Banc Santander i, malgrat mantenir la marca Popular, forma part del grup bancari càntabre. Durant el primer trimestre de 2018 ha anunciat uns beneficis nets de 2.054 milions d’euros. A principis d’aquest any, el banc presidit per Ana Patricia Botín va consitituir una societat participada majoritàriament pel fons d’inversió nord-americà Blackstone (amb un 51%, mente que el 49% restant és a mans del Santander) i que s’encarrega de la gestió de tots els actius immobiliaris que s’arrossegaven del Banco Popular.

Diverses entitats de Barcelona han convocat una concentració aquest dijous a les vuit de la tarda davant de la seu del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, a la confluència del carrer Diputació i el passeig de Sant Joan, amb el lema “No són suïcidis són assassinats”. La PAH de Cornellà està organitzant una protesta per demà.

 

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!