Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Un jutge de L'Hospitalet busca nous mètodes "biològics, químics o tècnics" per identificar l'assassí de Pedro Álvarez

Malgrat tot, denega la reobertura immediata del cas, tenint en compte el criteri de la Fiscalia, que considera prescrita la causa respecte del policia "inicialment investigat o inculpat José Manuel Segovia Fernández"

Una de les imatges que es conserven de Pedro Álvarez | Arxiu

El jutjat d’instrucció 4 de l’Hospitalet de Llobregat ha dictat un auto en resposta al recurs presentat per la família de Pedro Álvarez. D’una banda, denega la petició de reobertura del cas i no acorda cap nova diligència d’investigació però, per contra, envia un ofici al Cos Nacional de Policia espanyola (CNP) on li demana “si seria viable alguna diligència d’investigació criminal de tipus biològic, químic o tècnic, que, més enllà de reproduir diligències ja practicades, permetés ampliar-les en aspectes d’interès o realitzar-ne d’altres que fossin útils, per a determinar la participació de persones contra les quals la causa no estigui prescrita”.

En concordança amb la petició remesa al CNP –cos policial al qual pertany el principal sospitós de l’assassinat en els inicis de la investigació– el jutge també acorda enviar un ofici “als dipòsits on es troben peces de convicció de la causa –restes de la bala, pistoles requisades, etc.–, amb la finalitat que se n’asseguri la conservació” i demana que es digitalitzin totes les filmacions o gravacions existents per “assegurar la seva conservació”.

En concordança amb la petició remesa al CNP el jutge també acorda enviar un ofici “als dipòsits on es troben peces de convicció de la causa –restes de la bala, pistoles requisades, etc.–, amb la finalitat que se n’asseguri la conservació”

Malgrat aquestes mesures, el jutge Alfonso Pérez Puerto denega la petició de reobertura immediata del cas, seguint el criteri de la Fiscalia, que considera prescrita la causa en relació amb el policia “inicialment investigat o inculpat José Manuel Segovia Fernández”. L’escrit on es reclamava que la justícia renovés esforços en la investigació el va presentar Juanjo Álvarez (pare del noi assassinat fa 28 anys) el passat 3 de desembre, representat per l’advocat Benet Salellas. El lletrat ha explicat que “encara hi ha una finestra d’oportunitat” per aconseguir saber qui va matar d’un tret al cap el jove veí de la Verneda la nit del 15 de desembre de 1992 a l’avinguda Catalunya de l’Hospitalet de Llobregat. Per a Salellas, “és terrible que en un cas així la Fiscalia no estigui del costat de la família de la víctima i estigui disposada a emparar la impunitat a qualsevol preu”. “Malgrat la duresa d’aquest llarg camí, que el jutge ordeni diligències ens dóna la raó i esquerda aquest clima d’impunitat”, conclou l’advocat de la família.

Articles relacionats

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!