Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Una història de violència al nord d’Irlanda

'No diguis res' és un apropament novel·lat a la violència que va marcar a tota una generació al nord d’Irlanda, que en certa manera ens recorda a un documental

Patrick Radden Keefe, escriptor i periodista nord-americà, es capbussa amb valentia al conflicte nord-irlandès. Aquest treball és un apropament novel·lat a la violència que va marcar a tota una generació al nord d’Irlanda, que en certa manera ens recorda a un documental. Keefe fa una anàlisi crítica del conflicte, tot centrant-se en el bàndol republicà. Abarca els clarobscurs, la dissidència, la violència, la mort, la resolució per a uns, i la frustració i la desesperació per a altres.

És un llibre que no et deixa indiferent. És la història dels que van participar en la lluita violenta contra l’ocupació anglesa. És la història de les seves frustracions, dels seus errors, del camí cap al final de la violència. És la història de la Jane McConville, segrestada per un escamot de l’IRA, i la dels seus fills. I també la de la Dolours Price i de tantes altres persones que, d’una manera o d’una altra, van deixar la seva vida en un conflicte on les ferides encara estan obertes.

Article publicat al número 522 publicación número 522 de la Directa

LLIBRE

'No diguis res'
Patrick Radden Keefe
Traducció de Ricard Gil Giner
Edicions del Periscopi, 2020
574 pàgines

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!