Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Carlota i nap, matrimoni ben casat

Originaris de l’Europa central i de l’Àsia, els naps es conreen des de fa més de quatre mil anys i la seua història està marcada per la cuina de subsistència i aprofitament. Avui a reclamar espai en les cuines, reivindicant les seues fulles i arrels com un vincle amb la terra

| Victor Serri

Als marges de les terres fredes, els naps emergeixen com un eco resistent de l’agricultura popular. Membres humils de la família de les crucíferes, comparteixen arrels amb les cols i els créixens, i ens carreguen d’antioxidants que enforteixen la salut. En els fogons comunitaris, els naps són protagonistes de plats emblemàtics com el cocido madrileño i el bullit valencià de fesols i naps, dues propostes que encapsulen tota una història d’esforç col·lectiu...

Aquest contingut és només per a subscriptores. Si vols llegir-lo, dona suport al projecte i fes-te subscriptora

Article publicat al número 585 publicación número 585 de la Directa

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU