Com tantes altres coses, si tu no te la fas (la festa), no te la fa ningú. I nosaltres en volem perquè tenim moltes coses a teixir i a celebrar. En volem, perquè les festes són formes de trencar la rutina, de sortir-se de la ratlla i de buscar alegries col·lectives. En volem pel gran potencial de cohesió que tenen, perquè són una molt bona oportunitat per generar nous vincles socials i reprendre’n de vells. En un projecte com la Directa, que aplega tantes persones de territoris diferents i amb rols tan variats, fan falta festes! Després de l’èxit de l’any passat, repetim la Festa de Tardor, el pròxim 17 de novembre, en un espai que ens estimem i que és un referent d’autogestió i de defensa de l’entorn, com diuen elles, rurbà: Can Masdeu.
Enguany volem, més que mai, que la jornada sigui un espai pensat perquè hi participin tant les més grans com les més petites. És per això que començarà a les 11 h amb “A casa som feministes”, un taller infantil dinamitzat per Tata Inti i La Clara Comunicació. A l’hora del vermut tindrem la primera actuació musical amb Gadjo, una banda que transforma cúmbia en balcan i ska en boogaloo de la manera més enèrgica i lúdica possible. Cap a les 13.30 h començarem a servir la primera ronda de paelles, en què tindran prioritat les famílies amb infants, i seguirem servint-ne per a tothom durant tot el migdia.
Després de dinar tindrem dues activitats en paral·lel. D’una banda hi haurà l’espectacle “Juguem a ser artistes de circ”, amb Toti Clown, i de l’altra assistirem al debut d’Irene Enfurismada com a monologuista que, en clau d’humor, ens deixarà clar per què “La millor manera d’estimar és saber a qui odiar”. La tarda seguirà amb dos concerts: a les 16.30 h ocuparà l’escenari el rap soul acústic de KeTeKalles i les seves lletres feministes i llibertàries i, per tancar la jornada, comptarem amb Adala i el seu reggae en català amb lletres plenes, com ell defineix, de consciència social des d’un punt de vista emocional.