Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Alvocat, un aliment gens saludable per al planeta

Les darreres dècades, grans empreses agrícoles han vist en el monocultiu d’aquest fruit un negoci sucós que no para de créixer. En algunes zones del País Valencià està guanyant terreny als cítrics. Però l’èxit del producte té una cara menys amable: la gran quantitat de recursos hídrics que reclama i les emissions derivades del transport internacional del producte

| Victor Serri / Pau Fabregat

Recorrent l’AP-7 per la comarca de la Plana Alta, difícilment es perd de vista el paisatge dominat pels tarongers. Sembla que les taques taronges dels arbres s’estenen a tot arreu. Però a mesura que abandonem l’autopista i ens endinsem en camins rurals, l’estampa citrícola comença a desdibuixar-se pel fruit que ara mateix té més reclam del mercat: l’alvocat. Les seues propietats fan que siga enaltit com un aliment decisiu en...

Aquest contingut és només per a subscriptores. Si vols llegir-lo, dona suport al projecte i fes-te subscriptora

Article publicat al número 586 publicación número 586 de la Directa

Articles relacionats

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU