Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Caça de bruixes, privatitzacions i capitalisme: una relació pendent d’estudi

Nova compilació d’articles de la feminista italiana Silvia Federici, al caliu de l’èxit editorial de 'Caliban i la bruixa'

Ens arriba una nova compilació d’articles de la feminista italiana. En aquesta ocasió, al caliu de l’èxit editorial de Caliban i la bruixa, es recuperen un seguit de peces d’interès irregular al voltant de les tesis d’aquella obra: una cançó popular danesa, un esborrany del pròleg de Caliban i els textos d’algunes conferències.

Sense fer-ne esment –i amb escàs èxit–, l’autora respon les crítiques que van assenyalar la feblesa historiogràfica del lligam directe entre la caça de bruixes i la privatització de les terres comunals a l’albir de l’edat moderna i el seu correlat contemporani als països africans sotmesos als programes d’ajustament capitalista. En termes molt genèrics i amb alguna referència nova, matisa l’abast del qual encara continua sent únicament una suggerent hipòtesi de recerca. Com l’autora anuncia a la introducció: roman pendent una tasca d’investigació més exhaustiva sobre els feminicidis i els processos d’acumulació del capital.

Article publicat al número 503 publicación número 503 de la Directa

LLIBRE

'Bruixes, caça de bruixes i dones'
Silvia Federici
Tigre de Paper
108 pàgines

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!