Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Condemnat un dels dos ultradretans jutjats per les amenaces contra el fotoperiodista Jordi Borràs

Pedro Chaparro, vicepresident de Democracia Nacional, ha estat condemnat a un any de presó per un delicte contra la llibertat de premsa. Els dos ultres han estat absolts dels delictes de coaccions i amenaces. Els fets jutjats es remunten al 12 d'octubre de l'any 2015 a la ciutat de Barcelona, durant la marxa anual de la ultradreta espanyolista des de la plaça Espanya a la de Sant Jordi

El vicepresident de Democracia Nacional, Pedro Chaparro, ha estat condemnat per un delicte comès amb ocasió de l’exercici de drets fonamentals i llibertats públiques, en aquest cas la llibertat de premsa, per les amenaces llançades contra el fotoperiodista Jordi Borràs el 12 d’octubre del 2015.

Per aquest delicte la magistrada del jutjat penal número 26 de Barcelona ha condemnat Chaparro a un any de presó, a més d’inhabilitar-lo per concórrer a unes eleccions durant el mateix temps i a pagar una multa de 10 euros diaris durant sis mesos. En la condemna també s’especifica que Chaparro té prohibit aproximar-se a menys de 1.000 metres del fotoperiodista i tampoc podrà comunicar-se amb ell. S’afegeix el fet que al dirigent de DN se’l prohibeix participar en manifestacions del seu partit o altres grupuscles ultradretans  a Barcelona durant dos anys.

Els dos ultres jutjats, Pedro Chaparro i Jorge del Valle, han estat absolts, però, dels delictes de coaccions i amenaces, que no han quedat provades, segons interpreta la sentència. Jorge del Valle és també militant de Democràcia Nacional. De fet és dirigent del servei d’ordre de l’organització ultradretana.

Pedro Chaparro no podrà acostar-se a menys de 1.000 metres de Jordi Borràs ni participar en manifestacions del seu partit o altres grupuscles ultradretans  a Barcelona durant dos anys

Els fets jutjats es remunten al 12 d’octubre de l’any 2015 a la ciutat de Barcelona quan, durant la marxa anual de la ultradreta espanyolista des de la plaça d’Espanya a la de Sant Jordi, ubicada a la muntanya de Montjuïc, Borràs va denunciar que va haver d’abandonar la seva tasca professional després que els dos acusats s’acostessin a coaccionar-lo i Pedro Chaparro es valgués d’un megàfon per instigar la resta de manifestants –al voltant de dos centenars– a cridar consignes com “Jordi Borràs hijo de puta” i “Jordi Borràs muérete”. Més endavant, el dirigent de DN, en la seva intervenció des de la tribuna d’oradors, va instar a l’assistència a, si veien a Borràs, a qui va definir com “esa rata”, li donéssin “una buena hostia”.

Del Valle va ser detingut l’any 2007 per la Guàrdia Civil a un municipi andalús arran d’un episodi pel qual posteriorment va ser condemnat per un delicte de lesions. Pedro Chaparro va ser un dels assaltants del centre cultural Blanquerna de Madrid durant la Diada de l’any 2013, causa per la qual hauria d’entrar a presó pròximament, després que el Tribunal Suprem estimés el recurs de cassació interposat pel Ministeri Fiscal i elevés a penes d’entre dos i quatre anys de presó les condemnes de vuit mesos que havia interposat l’Audiència de Madrid als 14 ultres responsables de l’acció. Tanmateix, Chaparro ja havia estat detingut pels Mossos d’Esquadra en cometre una agressió en territori català el juliol d’aquell mateix any.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!