Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Dotze hores de resistència en una oficina del BBVA de Sant Celoni per evitar vint desnonaments

Una vintena d'activistes de la PAHC del Baix Montseny i de l'Assemblea d'Habitatge Digne de Palau protagonitzen des de primera hora del matí i una tancada en una sucursal del BBVA, per reclamar que s'aturin els processos de desnonament que el fons d'inversió Divarian, filial del grup bancari, pretén executar en sis municipis de la subcomarca. Passades les 10 de la nit han estat desallotjades per antiavalots de les ARRO dels Mossos

Activistes pel dret a l'habitatge a l'oficina del BBVA de Sant Celoni | Arxiu

Una vintena d’activistes de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Baix Montseny i de l’Assemblea d’Habitatge Digne de Palau, han ocupat aquest matí una seu del banc BBVA a la localitat de Sant Celoni (Vallès Oriental) per pressionar aquesta entitat financera que amenaça amb el desnonament de vinc famílies que viuen en sengles immobles de la subcomarca del Baix Montseny . Tot i les amenaces d’agents del cos de Mossos d’Esquadra que han arribat a l’oficina, les membres de la PAHC han anunciat la intenció de quedar-se a passar la nit a la seu bancaria per seguir pressionant fins a assolir lloguers socials per a totes les famílies afectades. Gràcies a les negociacions avançades al llarg del dia han aconseguit un acord de renovació per un any de lloguer social per a un dels casos. Fora de la seu financera, on han estat tancades durant gairebé tretze hores les activistes, s’hi han presentat dues desenes més per fer-los costat. Passades les 10 de la nit, agents de les ARRO dels Mossos d’Esquadra proveïts de material antiavalots han penetrat a l’interior de la seu financera i han identificat i desallotjat les persones que hi resisitien. La PAHC del Baix Montseny, l’Assemblea d’Habitatge Digne de Palau, juntament amb alcaldes i alcaldeses de la subcomarca han convocat una roda de premsa demà a les 10 del matí davant de la mateixa seu del BBVA.

Les alcaldesses de sis municipis del Baix Monsteny fet pública una carta dirigida a Haya Real Estate, la immobiliària que gestiona els habitatges que sol·licita aturar els processos de desnonament fins que es disposi d’un alternativa per a les afectades

El BBVA és la propietària de Divarian, fons d’inversió que pretén expulsar dotze d’aquestes famílies, a les quals s’ha negat la validesa del seu contracte de lloguer de la casa on viuen. Després de gairebé dotze hores dins la seu bancària, les protagonistes de la tancada han aconseguit que les alcaldesses dels sis municipis on viuen les famílies afectades hagin fet pública una carta dirigida a Haya Real Estate, la immobiliària que gestiona els habitatges de Divarian, en la qual sol·liciten aturar els processos de desnonament fins que no es disposi d'”una alternativa habitacional per les famílies afectades”.

Algunes de les persones que protagonitzen la tancada |Arxiu

No és la primera vegada que s’ocupa aquesta seu del BBVA de Sant Celoni: el passat mes de gener ja van fer-ho amb l’objectiu de negociar cinc desnonaments que es van aconseguir evitar. En aquella ocasió el fons d’inversió Divarian es va comprometre a iniciar un procés de negociacions, de manera conjunta amb l’Ajuntament de Sant Celoni, per solucionar properes situacions semblants. Les alcaldesses de Cardedeu, Sant Celoni, Llinars del Vallès, Santa Maria de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor i Riells i Viabrea denuncien a la carta que aquest acord amb Divarian no es va complir i exigeixen una comunicació “directa, àgil i fluida”, per poder negociar amb el grup immobiliari.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!