Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

El país de l’Oliveres il·lustrat i sense fronteres

El primer llibre per a joves dedicat al pensament d’Arcadi Oliveres és una lectura amb vocació d’esdevenir col·lectiva, perquè obre grans finestres de curiositat sobre temes complexos que mereixen ser travessades en companyia

És el primer llibre per a lectores joves dedicat al pensament d’Arcadi Oliveres, aquell economista anticapitalista de les 365 xerrades l’any que va saber conjugar l’activitat intel·lectual a la universitat amb l’activisme en tantíssimes lluites. Però, després de llegir i contemplar L’Arcadi al país de les oliveres, és té la certesa que aquest llibre il·lustrat també és per a tiets, mares o àvies. Es tracta d’una lectura amb vocació d’esdevenir col·lectiva, perquè obre grans finestres de curiositat sobre temes complexos que mereixen ser travessades en companyia. A través d’un dia en la vida d’Arcadi Oliveres, es desgranen els eixos del seu pensament: el decreixement, el frau fiscal, el deute extern, el comerç just i el consum responsable, el pacifisme, el capitalisme, la democràcia i els drets.

Mar Valldeoriola, editora d’Oliveres, i Bernat Oliveres, il·lustrador i un dels fills del pensador desaparegut l’any passat, han tingut l’habilitat de condensar les claus de cada tema per a tots els públics, incloent-hi sempre una part de propostes, el seu segell inconfusible. La intenció és que el país de l’Oliveres no acabi quan es giri la darrera pàgina, sinó que comenci de debò i continuï interrogant. I això, precisament, fa justícia a qui durant tota la vida va recórrer escoles i aules d’universitat, a qui insistentment va defensar l’educació com a palanca de canvi. Ara, entre línies, Arcadi Oliveres reivindica que aquest preciós llibre il·lustrat sigui una caixa d’eines que es desplegui a les llars, a les escoles, a les biblioteques d’aquest país… per continuar educant-nos contra tot horror.

Article publicat al número 555 publicación número 555 de la Directa

'L’Arcadi al país de les oliveres'
Bernat Oliveres i Mar Valldeoriola
Bindi Books (2022)
54 pàgines

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!