Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

El veïnat atura l’inici de les obres d’un bloc de pisos de Núñez y Navarro a Vallcarca

Un grup de veïnes ha evitat que una empresa subcontractada comencés els treballs de perforacions i prospeccions geotècniques al solar situat al número 5 del carrer Farigola. L’objectiu de l’acció és assegurar que els setze pisos que es volen construir tinguin un lloguer per sota del preu de mercat "objectiu" de la zona

| Arxiu

El grup immobiliari Núñez y Navarro ha arribat aquest dilluns 26 de novembre al barri de Vallcarca amb personal tècnic i operaris per fer els primers passos per edificar al nucli antic. Concretament al número 5 del carrer Farigola, la primera promoció – juntament amb la del número 24-  on l’empresa vol fer efectiva la llicència per construir que ja té atorgada per part de l’Ajuntament de Barcelona. Els darrers dies, cartells d’avís d’obra i de prohibit estacionar situats en el mateix punt evidenciaven la imminència d’aquests darrers moviments per part de l’empresa, un fet que ha facilitat la mobilització veïnal.

A quarts d’onze del matí, un camió i dues furgonetes de l’empresa Neotest S.L. han entrat al solar edificable amb material per fer perforacions i prospeccions geotècniques, però la concentració veïnal davant el solar ha impedit que els treballs dels operaris avancessin. En menys d’una hora i amb l’arribada de més veïnat mobilitzat, s’ha convençut als tècnics que presenciaven els moviments al barri i que estaven en contacte telefònic amb advocats del grup immobiliari i tècnics de l’empresa de gestió urbanística BAGURSA que suspenguessin l’operatiu. D’aquesta manera s’ha aconseguit que retiressin el camió i les furgonetes tot i que es manté la incertesa de quan tornaran.

L’empresa continua desatenent les demandes veïnals per concretar per escrit les condicions de preu i d’accés que tindran aquests habitatges de promoció privada previstos en diverses promocions

Al llarg del matí i a l’espera d’aconseguir una reunió formal, un grup de veïnes han dialogat durant una estona amb els tècnics de Núñez y Navarro, que han mostrat la seva predisposició a seguir parlant. L’empresa, però, continua desatenent les demandes veïnals per concretar per escrit les condicions de preu i d’accés que tindran aquests habitatges de promoció privada previstos en diverses promocions. Aquestes condicions concretes es volen tenir per escrit abans que els operaris entrin a construir cap edifici.

El passat mes de juny, arran de la darrera reunió entre veïnat, directius i advocats de la immobiliària amb la mediació del Districte de Gràcia, es va signar una acta entre la constructora, l’AVV Som Barri, el regidor del Districte de Gràcia i la presidenta de la FAVB que especifica que en el bloc de 16 pisos previst al número 5 del carrer Farigola els preus de lloguer estaran per sota del preu de mercat “objectiu” de la zona. La constructora es veu legitimada per començar a construir tot i l’ambigüitat de l’acord.

Des del veïnat organitzat al voltant de l’Assemblea de Vallcarca i l’AVV Som Barri aquest matí s’ha exigit formalment una data per mantenir una nova reunió amb la constructora

Des del veïnat organitzat al voltant de l’Assemblea de Vallcarca i l’AVV Som Barri aquest matí s’ha exigit formalment una data per mantenir una nova reunió amb la constructora. L’objectiu de la trobada és fixar les condicions de preu i accés de forma més clara. La intenció és aconseguir que el màxim d’habitatges que es construeixin al barri siguin de lloguer regulat i per sota del preu de mercat, per garantir que el veïnat actual pugui seguir al barri i respectar el model debatut àmpliament els darrers mesos.

En aquest sentit, la mobilització continuarà aquest vespre amb una concentració davant de l’espai comunitari de La Fusteria a partir de les set de la tarda i també els dies vinents. Si tot va bé, després de 15 anys sota afectació urbanística i sent víctima de l’especulació d’empresaris com Fié S.L., Engels & Volkers i la mateixa Núñez y Navarro, el nucli antic del barri entrarà els pròxims mesos en la seva fase de reconstrucció, seguint el nou planejament urbanístic que està aprovat pel consistori barceloní des de finals de setembre.

Articles relacionats

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!