Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Es reactiven les obres d’un parc eòlic autoritzat fa anys al Baix Camp

Entre els municipis de Riudecols, Alforja i Duesaigües (Baix Camp) s'ha reactivat un projecte de generació d'energia eòlica, aturat des de fa anys, però desencallat gràcies al decret 16 / 2019 del Govern de la Generalitat

Des de la Xarxa Sud s'ha denunciat “la presència de maquinària que ha començat a obrir camins, la instal·lació de càmeres de vigilància i la limitació dels accessos” | Arxiu

L’aprovació del decret 16/2019 per part del govern de la Generalitat no només ha suposat l’arribada d’una segona onada de projectes, sinó que també n’ha reactivat d’altres autoritzats anys enrere. Aquest és el cas del Vedat del Pany, entre els municipis de Riudecols, Alforja i Duesaigües (Baix Camp).

La promotora és l’empresa Esbrug SL, que actualment ja explota els parcs Collet dels Feixos i Mas de la Potra. Xarxa Sud, que agrupa entitats i grups ecologistes del Camp i les Terres de l’Ebre, ha denunciat “la presència de maquinària que ha començat a obrir camins, la instal·lació de càmeres de vigilància i la limitació dels accessos”.

Oriol Ponti, portaveu de la xarxa, ho considera una barbaritat, anuncia una acció conjunta en resposta i alerta que “els parcs no es posen on fa més vent, sinó on el terreny és més barat i hi ha menys oposició”. A més, defineix com una manipulació les paraules de Jaume Morrón, portaveu de la patronal EolicCat, que ha destacat que el projecte Vedat del Pany el promou “una petita empresa local, el model que defensen els ecologistes”. “Petita empresa vol dir que no és de l’Ibex-35, però el parc es fa amb el mateix criteri d’imposició i desequilibri territorial”, adverteix Ponti.

Article publicat al número 506 publicación número 506 de la Directa

Articles relacionats

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!