Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

534 subscripcions i 29 sòcies l’any 2017

| Victor Serri

Ens passem la vida fent balanç i mirant enrere. Per aprendre, per conèixer i per explicar aquelles preguntes clau del periodisme. Qui, com, què, quan, on i per què. El perquè de la Directa ja el sabeu: la transformació social. Qui, nosaltres: tota la comunitat que, sent-ne sòcies, subscriptores, col·laboradores o treballadores, fem possible un mitjà militant. L’on, als Països Catalans i arreu on hi hagi fets per difondre o veus per escoltar. El quan, enguany farem dotze anys i en volem molts més per endavant.

El com té més teca: d’ençà que som cooperativa tenim més reptes en el nostre funcionament quotidià. Aquest 2017 hem prioritzat dos eixos. Un, la consolidació del projecte cooperatiu. Dos, la millora de la qualitat dels continguts periodístics.

L’últim any 534 noves subscriptores ens han donat la seva confiança. Com sabeu, les subscripcions signifiquen més del 80% dels nostres ingressos i són el pal de paller del projecte. Garanteixen la nostra independència. Aquest pes en els pressupostos no és casual, sinó una decisió conscient i part de l’ADN Directa.

També hem incorporat 29 sòcies a la cooperativa, de les quals cinc són entitats: Centre Autogestionari de Solidaritat en l’Àrea Llatina, Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia, Ateneu Llibertari del Berguedà, Novact i SOS Racisme. Pel 2018, doncs, tenim un ampli camí a recórrer per seguir afegint companyes de viatge a la nostra cooperativa. Esperem, enguany, donar-vos motius perquè feu el pas de subscriptores a sòcies.

Pel que fa al segon eix, un millor periodisme, l’any passat vam fer una aposta ferma pel paper. Ja fa uns quants números que tenim la nova maqueta, que ha millorat el disseny i la presentació dels reportatges. Hem repensat algunes seccions, mantenint l’essència de fer del periodisme d’investigació, les entrevistes en profunditat, les propostes transformadores, les veus dissidents i la cultura popular els elements centrals del nostre quinzenal.

Explicar aquí totes les temàtiques seria impossible. Ben aviat, abans de la pròxima Assemblea General prevista per al 10 de febrer, publicarem un recull de la feina de gestió i periodística del 2017.


Més que mil paraules

Postoperatori. Complicacions degudes a l’Esclerosi Múltiple, una malaltia degenerativa del sistema nerviós central que segueix sense cura. No és contagiosa, hereditària o mortal, però és la segona causa de discapacitat neurològica entre adults joves. A l’Estat espanyol afecta unes 47.000 persones, majoritàriament joves entre 20 i 30 anys, i, sobretot, dones (70%). És coneguda com la malaltia de les mil cares, i aquest és un dels seus retrats.

Article publicat al número 445 de la ‘Directa’.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;