Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Absolts els tres sindicalistes acusats pel boicot a El Corte Inglés a Barcelona

ls fets es remunten al 2015, quan el sindicat va convocar una sèrie d'accions per pressionar a El Corte Inglés perquè retirés una demanda per uns fets relacionats amb la vaga general del 29 de març de 2012

| Arxiu

Cinc anys de presó. Això és el que demanava la fiscalia per tres sindicalistes de la CNT, acusats de delictes d’obstrucció a la justícia i coaccions i dels quals han estat absolts. Els fets es remunten al 2015, quan el sindicat va convocar una sèrie d’accions per pressionar a El Corte Inglés perquè retirés una demanda per uns fets relacionats amb la vaga general del 29 de març de 2012.

La Fiscalia de Barcelona va actuar d’ofici en aquest cas: Silvia Canal presentava un escrit d’acusació molt dur on demanava cinc anys de presó a cadascun dels tres acusats. Tres anys de presó pel delicte d’obstrucció a la justícia i dos pel delicte de coaccions. Tot i que finalment les persones jutjades han estat tres, en un principi es va imputar un total de 24 persones, inclòs un periodista de la Directa.

La Fiscalia de Barcelona va actuar d’ofici en aquest cas: Silvia Canal presentava un escrit d’acusació molt dur on demanava cinc anys de presó a cadascun dels tres acusats

A l’escrit acusatori, es detallava quines eren les actuacions punibles per la campanya de boicot: una trucada telefònica exigint la retirada de la responsabilitat civil, una visita a les oficines de l’empresa al carrer Bolívia, una concentració amb els lemes “Boicot a El Corte Inglés” i “Retira la denúncia”, el repartiment de “pamflets” i diverses manifestacions davant les seus d’aquesta cadena d’establiments a la plaça Catalunya, el portal de l’Àngel i Can Dragó.

Segons la sentència, “per les declaracions dels testimonis, el clima de les reunions era de cordialitat, sense cap exposició amenaçant, i les accions se circumscrivien en el marc d’una dura i contundent actuació sindical en defensa dels drets dels treballadors”. “Els fets no són constitutius d’infracció penal”, conclou. Es dóna el fet que és la segona absolució que es produeix en aquest cas, ja que la demanda per la qual els sindicalistes feien boicot, va acabar amb l’absolució de les representants de les treballadores, una d’elles absolta de nou ara.

 

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;