Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Acció de la Crida LGBTI per reclamar a la Direcció General d'Igualtat que no s'arxivin les denúncies per discriminació

A l'inici de l'acció s'han omplert els vidres de l'entrada amb fulls reivindicatius | Victor Serri

Una vintena d’activistes de la Crida LGBTI –col·lectiu vinculat a l’esquerra independentista– han ocupat aquest matí durant una hora el vestíbul de la Direcció General d’Igualtat, al carrer de Sepúlveda de Barcelona. L’acció ha consistit en el desplegament, a part de diverses banderes LGBTI, d’una pancarta en la qual es llegia “per l’alliberament sexual i de gènere, organització! Combatem el cisheteropatriarcat” i s’han enganxat diversos fulls reivindicatius al vidre de la façana de la dependència i d’altres amb l’etiqueta #CessamentFernándezGusi. També s’ha llançat un pot de fum rosa i han entonat crits com “trans, mariques i bolleres, la mateixa classe obrera” o “obriu fronteres, volem més bolleres”, entre altres.

Al cap d’una estona de la irrupció, s’hi ha personat una parella de mossos d’esquadra, que han demanat els motius de la prostesta, sense intervenir. A continuació, les activistes han fet una roda de premsa i han estat ateses per una persona vinculada al departament, Carme Porta –activista LGBTI, militant d’ERC i vinculada actualment al departament de Treball, Afers Socials i Família, ja que és assessora de la consellera Dolors Bassa–, que ha ofert a les activistes una reunió amb responsables del departament quan vulguin.

En la roda de premsa, una de les activistes de la Crida LGBTI ha llegit un document en el qual s’ha demanat a la consellera i a la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, que cessin l’actual cap de l’Àrea per la Igualtat de Tracte i No-discriminació de Persones LGBTI i la seva “substitució per una persona compromesa amb els nostres drets i llibertats”. La Crida denuncia que “actualment, aquest departament, que hauria de ser l’encarregat de garantir la seguretat i la no discriminació de les lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersex, està ignorant de manera sistemàtica les denúncies contra la LGBTI-fòbia i deixant sense efecte pràctic la llei 11/2014“.

Les activistes han recordat el cas de El Corte Inglés, denunciat diversos cops per vendre llibres en els quals es tracta la homosexualitat com una malaltia curable

Segons el col·lectiu responsable de l’acció, “l’Observatori contra l’Homofòbia ha presentat, des de l’aprovació de la llei, més de 200 casos [de discriminació per raó d’orientació sexual o identitat de gènere], dels quals se n’han tramitat menys de 80 i només se n’han resolt dos, un amb sanció, i l’altre –el del bus transfòbic d’Hazte Oír– amb mesures cautelars. La resta de casos han estat arxivats o ni tan sols han estat estudiats”, a parer de la Crida LGBTI, que acusa l’administració catalana de “còmplice de la perpetuació del cisheteropatriarcat”, de mantenir “la imposició de l’heterosexualitat com normativitat” i “la discriminació i invisibilització de les persones LGBTI” i de reforçar “la seguretat dels agressors, siguin persones individuals o empreses com El Corte Inglés [que acumula diverses denúncies per vendre llibres que consideren l’homosexualitat una malaltia curable]”.

Des de la Crida LGBTI s’ha exigit que el cessament de la responsable de no-discriminació vagi acompanyat d’una “decisió política” que passi per “revisar els més de 70 casos tramitats i no sancionats, així com la resta de denúncies que no han arribat a ser tramitades, sota la supervisió d’entitats LGBTI com l’Observatori contra l’Homofòbia”.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;