Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Arrelant al Camp

El 14 de gener, una quinzena de persones vingudes de les diverses contrades que conformen les comarques del Camp ens vam reunir al Casal Despertaferro de Reus (Baix Camp) per donar forma a un nou nucli de treball. Vam decidir obrir un nou espai al periodisme crític posant de manifest que la transformació social és possible i que el periodisme és una eina per aconseguir-ho. D’aquesta manera, vam posar la primera pedra d’una aposta que havia començat feia uns mesos, de manera lenta però amb una base sòlida, amb l’esperança que el projecte aprofundís les seves arrels. Decisió ferma i moltes ganes.

/LLUÍS RÀFOLS

 

El moment actual i la situació que vivim al Camp ens ha dut fins aquí. El principal objectiu que va sorgir de l’assemblea va ser el de poder donar veu a les persones que no en tenen o a les que no es vol escoltar perquè defensen idees que xoquen frontalment amb la concepció del marc dels poders fàctics i els interessos blindats dels que fan i desfan. Un espai que fins ara no teníem, on la denúncia ha de ser primordial i que, a la vegada, ha de ser de totes.

Les problemàtiques relacionades amb el medi ambient, la sanitat o les infraestructures, entre moltes altres, rarament apareixen als mitjans de comunicació tarragonins. Això fa que, en molts casos, els continguts no arribin a la població i, per tant, que la reivindicació i la creació d’alternatives no siguin possibles.

Així mateix, també es tracta d’una aposta pel treball lent que ens ajudi a tornar a acollir aquelles informacions que requereixen més temps per ser digerides, que necessiten deixar de banda el bullici accelerat de la rutina, per poder treballar-les a fons.

Les comarques del Camp tenen un llarg recorregut històric de reivindicacions i un teixit social i associatiu molt ric que a vegades passa desapercebut. Esperem que, a partir d’ara, la Directa serveixi per donar encara més visibilitat a aquests projectes i a les accions que generin.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;