Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Balanç de la tercera Assemblea General

Diuen que per Carnaval tot s’hi val, i una assemblea general entraria dins el tot. Per això el dissabte 10 de febrer ens vam convocar al local de LaFede.cat per celebrar la nostra tercera Assemblea General com a cooperativa. Malgrat l’intens fred matinal que planava damunt Barcelona, mig centenar de persones vam anar arribant a l’espai per omplir-lo d’escalfor.

El primer punt de l’ordre del dia va ser la presentació de l’estimació del tanca-ment econòmic del 2017, que reafirma la bona salut econòmica –reflectida amb un resultat estimat de 2.000 euros positius–i confirma les subscripcions, en més d’un 80%, com la principal font d’ingressos.

En la presentació del Pla de treball de 2018 es destaca un creixement sostingut de subscriptores i sòcies per aconseguir consolidar el projecte i mantenir el seu caràcter autogestionari, assegurant la in-dependència i llibertat del mitjà.

Durant aquest any es continuarà treba-llant per desenvolupar suplements amb entitats, fomentant així el treball en xarxa i la intercooperació. Com a novetat, ens proposem elaborar dos suplements mo-nogràfics anuals de distribució gratuïta, seguint el model dels que vam elaborar en relació amb Eurovegas o Barcelona World i, més recentment, el Desobedients sobre el referèndum de l’1 d’octubre.

En la vessant laboral es va aprovar un augment potencial de 100 euros en les bestretes per a les sòcies treballadores –arribant als 900 euros de sou si l’evolució de l’any ho permet– i la incorporació de dues persones a l’equip laboral, una no-va sòcia a la redacció de Barcelona i una treballadora al País Valencià a partir del setembre amb l’objectiu de consolidar el nucli de treball.

Els diferents consells –rector, sociali periodístic– i la comissió de cures van fer els seus balanços anuals i, finalment, i no per això menys important, va arribar el torn d’actualitzar la informació sobre el calendari d’obres i despeses d’un projecte cooperatiu conjunt amb vuit cooperatives més, on d’aquí a un any traslladarem la nostra redacció. Ben aviat en sabreu més.


Més que mil paraules

El 18 de febrer de 2017 –ara fa un any– es va celebrar a Barcelona la manifestació més multitudinària a Europa per reclamar l’acollida de refugiades i migrants. La campanya Casa nostra, casa vostra va aplegar centenars de milers de manifestants sota el lema Volem acollir.

Article publicat a núero 448 de la ‘Directa’

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;