Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Després de la vaga, arriba l'acord en el conflicte del Bicing

Després de la vaga, arriba l'acord en el conflicte del Bicing. La plantilla aconsegueix, entre d'altres, un increment del sou del 7,4%, l'eliminació de la doble escala salarial i la conversió en fixes de les persones en pràctiques

| Arxiu

Clear Channel, empresa dels Estats Units que gestiona el servei de bicicletes de Barcelona, finalment ha acceptat les reivindicacions de la plantilla. Després de quinze jornades de vaga celebrades entre el 12 i el 31 de juliol, i poc abans que es materialitzés la nova licitació del servei per part de l’Ajuntament, el directiu de l’empresa Jordi Sáez ha estampat la signatura en un document d’acords.

El sindicat CGT considera que l’acceptació de les reivindicacions per part de l’empresa ha estat possible després de “desplegar pancartes i cridar consignes al ple municipal, l’ocupació del vestíbul del consistori, els piquets actius davant la seu de Clear Channel, el contacte amb diferents grups municipals i les onze mediacions amb el Departament de Treball”. Segons CGT el més important ha estat “tenir una plantilla que ha decidit lluitar contra la seva precarietat”.

Les millores aconseguides en les condicions laborals són substancials: increment del sou del 7,4%, eliminació de la doble escala salarial o conversió en fixes de les persones en pràctiques

Les millores aconseguides en les condicions laborals són substancials: increment del sou del 7,4%, eliminació de la doble escala salarial o conversió en fixes de les persones en pràctiques. A més del cobrament de quinze mesos endarrerits, considerar festius els dies 14 i 31 de desembre o la cobertura econòmica i jurídica de multes i sancions de trànsit. L’acord suposa que per primera vegada en deu anys d’activitat es farà una avaluació de riscos laborals als dos centres de treball i a les 434 estacions del Bicing.

Fonts municipals, per la seva banda, asseguren que “l’Ajuntament sempre ha treballat per possibilitar una millora de les condicions laborals dels treballadors amb la garantia de la subrogació i amb altres mesures que s’aniran introduint d’acord amb el futur adjudicatari”.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;