Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Doble agressió de caràcter feixista a València

Dues joves denuncien haver estat atacades a colps i haver patit un intent d'atropellament per part de dues persones dissabte a la nit a València. Una de les agredides duia una samarreta amb el lema FuckNzs

Vora les nou de la nit del passat dissabte, pel carrer Alboraia amb l’avinguda del Primat Reig a València, dues joves es disposaven a creuar un pas de vianants amb dos trams separats per una illeta. Segons el seu testimoni, quan creuaven el segon tram, es quedaren sobtades amb unes persones que hi havia dins d’un cotxe, parat davant el pas, perquè estaven alçant els braços i fent moviments bruscos. A primera vista, les joves pensaren que les ocupants estaven discutint entre elles, fins que aquestes baixaren la finestra del cotxe i començaren a cridar insults molt fort. Després d’un moment de desconcert, les joves expliquen que pogueren escoltar millor “cómo que ‘fuck nazis’, hijos de puta, os vamos a rebentar, os vais a enterar”. Llavors s’adonaren que ho deien per una samarreta que duia una de les agredides, amb el rètol “FCK NZS” (que dóna a entendre “que els foten als nazis”). El jove, que portava la samarreta els va respondre que si eren nazis, i no els agradava el lema, no miraren. Aleshores, els ocupants del vehicle feren l’intent d’atropellar-los, expliquen.

En aquell moment els fets es van desencadenar molt de pressa. “Vam acabar de creuar quasi corrents perquè ens intentaren xafar i jo seguia caminant d’esquena a ells, mentrestant, el meu amic, que estava girat cap a ells, va veure com aparcaven a un cantó, baixaven dos xics del cotxe i venien cap a nosaltres. Ell em va avisar perquè arrencara a córrer, però jo no era conscient que realment pogueren pegar-nos, no m’ho podia creure”, comenta una de les agredides. “Vaig veure com el meu amic es posava en postura de defensa i els altres dos es llançaven, com a bous, damunt d’ell i començaven a barallar-se. Jo vaig intentar posar-me pel mig per aturar-los, cridant-los que no estaven bé del cap, i va ser quan, inesperadament, em vaig endur un colp a la cara”, relata. En eixe moment, un home que havia estat veient-ho tot es va ficar pel mig per ajudar al jove i, poc després, els dos agressors marxaren. “Quan va arribar l’home, la xica que anava amb els agressors els va fer un gest i aquests es van alçar per tornar corrents cap al cotxe i anar-se’n.”

“Ells van baixar del cotxe però la xica que els acompanyava es va quedar fora, recolzada al capó, fins que va veure que ja era hora d’anar-se’n, va fer l’avís i se n’anaren els tres”

La persona agredida, que prefereix reservar les seues dades per motius de seguretat, comenta que no semblava que fóra la primera vegada que els agressors actuaven així, per tal com ho van fer. “Ells van baixar del cotxe però la xica que els acompanyava es va quedar fora, recolzada al capó, fins que va veure que ja era hora d’anar-se’n, va fer l’avís i se n’anaren els tres”, assenyala.

Les veïnes de la zona cridaren a la policia, “que ens van prendre declaració i quasi els va faltar dir-nos que ens ho mereixíem”, explica l’agredida. Posteriorment, ambdues s’aproparen fins a l’hospital per traure l’informe mèdic que indica que, per les característiques de la ferida en la cara de la jove, el colp havia estat fet amb algun objecte que duien a la mà. L’altre jove, arran dels cops de puny i els puntellons, presenta moradures per algunes parts del cos.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;