Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

El moviment estudiantil inicia la segona mobilització del curs per exigir la rebaixa de les taxes universitàries

El moviment estudiantil convoca una segona jornada de mobilitzacions contra els preus de les matrícules, després de la que ja es va produir el passat mes de març. En aquesta ocasió, les estudiants han canviat el seu modus operandi convocant una manifestació demà dijous 11 de maig a 2/4 de 7 de la tarda a la plaça Universitat de Barcelona, i només el Campus Diagonal de la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) duran a terme una jornada de vaga el mateix dia; de fet, a la UAB serà una doble jornada, que ja ha començat avui mateix.

“Abaixem les taxes, l’ofensiva continua”. Amb aquest lema es presenta una segona mobilització per denunciar “l’immobilisme del Govern i la Secretaria d’Universitats i Recerca” davant les demandes plantejades, desobeint així el mandat parlamentari. Les estudiants exigeixen l’aplicació de la rebaixa del 30% de les taxes universitàries i l’equiparació de preus dels màsters i els graus, mesures aprovades al Parlament de Catalunya que s’han reivindicat durant tot el curs.

Les estudiants exigeixen l’aplicació de la rebaixa del 30% de les taxes universitàries i l’equiparació de preus dels màsters i els graus, mesures aprovades al Parlament de Catalunya que s’han reivindicat al llarg del curs

A la Universitat Autònoma de Barcelona, les estudiants van organitzar la setmana passada accions prèvies a la jornada de vaga i mobilització, amb un tall a l’AP-7 durant quaranta minuts. Alhora, van aturar un Consell de Govern el dijous 4 de maig, per evitar l’aprovació de nous graus de tres anys –que l’estudiantat enté que va contra la decisió del Parlament de Catalunya d’aturar la implantació del 3+2– i amb l’obertura de les portes del ferrocarril ahir al matí.


Tres militants del SEPC detingudes i cinc citades a declarar

Dilluns passat, els Mossos d’Esquadra van detenir tres militants del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i cinc més van ser citades a declarar dimarts al matí en relació aldarulls de la manifestació del passat mes de març, concretament per la crema d’un contenidor i la destrossa d’una sucursal bancària de Via Laietana, segons el comunicat dels Mossos d’Esquadra. Però l’advocat de les detingudes, Eduardo Cáliz, explica que no han tingut accés a l’atestat i no saben concretament de què se les acusa.

Mercè Terès, portaveu del sindicat estudiantil, ha declarat en una roda de premsa avui a les 12 del migdia a la UB raval que “el mateix dilluns que el Govern ens parla de democràcia i sobirania veiem com es detenen estudiants que han estat lluitant perquè s’apliqui allò que s’ha aprovat, allò que és mandat parlamentari, mandat del poble”.


El moviment estudiantil de UAB comença la vaga

A la Universitat Autònoma de Barcelona les estudiants de les Assemblees de Facultat i el SEPC han convocat una doble jornada de vaga avui i demà. En aquesta universitat les estudiants reivindiquen la gestió pública del Servei d’Autobusos Intern de la UAB i que s’asseguri la seva gratuïtat, la reobertura de les copisteries tancades aquest curs que han suposat llargues cues i acomiadaments, i la no aplicació de graus de tres anys a les facultats, exigint l’equiparació de preus del grau i el màster.

Aquest matí més de 200 estudiants han preparat els piquets amb barricades a les rotondes, exceptuant les de l’eix nord, que han sigut desallotjades pels Mossos d’Esquadra al moment de muntar-les, amb amenaces de càrrega i identificacions. Finalment s’ha identificat una estudiant al cap d’uns minuts, i una altra també ha estat identificada i registrada al cap d’una hora, quan feia una fotografia als furgons dels Mossos d’Esquadra.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;