Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

El Tribunal Permanent dels Pobles jutja a Barcelona les violacions de drets humans en les rutes migratòries

Més de 5.000 persones mortes al Mediterrani l’any passat i més de 1.400 al desert del Sàhara, segons dades oficials de l’Organització Internacional per les Migracions (OIM). Aquestes xifres van ser un dels motius pels quals la Xarxa europea de persones migrants -Transnational Migrant Platform Europe- demanés al Tribunal Permanent dels Pobles (TPP) una sessió, que ha començat avui a Barcelona.

El TPP és un tribunal d’opinió, independent dels estats, que va néixer el 1979 i pren com a model la Declaració dels drets dels pobles d’Alger. A la petició es van sumar organitzacions com la Coordinadora Europea de Vía Campesina, Comitato Verità e Giustizia per i Nuovi Desaparecidos , el Sindicat Popular de venedors ambulants, SOS Rosarno, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i Stop Mare Mortum.

L’objectiu és “identificar i jutjar a la cadena de (co) responsabilitats en la vulneració dels drets humans de les persones migrades i refugiades en les rutes migratòries”, segons les organitzadores. L’acte central serà obert, demà dissabte, a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona.

L’objectiu és “identificar i jutjar a la cadena de (co) responsabilitats en la vulneració dels drets humans de les persones migrades i refugiades en les rutes migratòries”

El judici es desenvoluparà en tres eixos: “la necropolítica com a polítiques que tenen com a conseqüència la mort; els espais sense drets i les persones desaparegudes”. Hi participaran representants de l’acusació, com Iker Barbero i Helena Maleno, que interpel·laran els testimonis. Pujaran a l’estrada representants d’organitzacions de persones migrades com Mujeres Pa’lante, la Migrant Filipino Youth Association, Tanquem els CIES Barcelona o Alkarama-Moviment de Dones Palestines.

La sessió estarà presidida pel Secretari general del Tribunal Permanent dels Pobles, l’italià Gianni Tognoni. El tribunal valorarà i jutjarà les proves al llarg de dos anys, amb la finalitat de “buscar l’accés a la justícia i assenyalar els responsables” en les violacions de drets sistemàtiques que pateixen les persones migrades.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;