Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Els Mossos van investigar fins a l'any 2013 les compres de Fèlix Millet amb bitllets de 500 euros

Fèlix Millet, expresident de la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música Catalana, va fer les seves compres a establiments de l’Ametlla del Vallès durant anys amb bitllets de 500 euros. Ho ha revelat el fiscal Sánchez Ulled en l’exposició de l’informe final d’acusació del Ministeri Públic en el judici del Cas Palau avui, i ho ha pogut confirmar la Directa. “Tot i no tractar-se de cap tipus d’il·lícit penal ni d’infracció administrativa, aquesta Unitat ha considerat oportú informar d’aquests fets per si pot mantenir relació amb algun procediment penal obert contra aquesta persona.” Així finalitza un informe que la Unitat Central de Blanqueig dels Mossos d’Esquadra –adscrita a l’Àrea Central de Delictes Econòmics– va fer arribar l’any 2013 als investigadors del cas Palau, però que mai es va incorporar a la causa judicial oberta per l’espoli de la institució cultural.

El document es va elaborar mitjançant dades aportades “pels serveis policials de proximitat i relacions amb la comunitat de la localitat de l’Ametlla del Vallès”. De fet, era vox populi al municipi vallesà que Millet i alguns col·laboradors seus feien compres mitjançant bitllets de 500 euros, i això va arribar a oïdes dels Mossos d’Esquadra. A l’escrit es fa constar les manifestacions d’una testimoni que treballava en un establiment de la localitat: “el Sr. Fèlix Millet realitza de forma mensual i des de l’any 2010 la compra d’un o dos paquets de tabac utilitzant bitllets de cinc-cents (500) euros de valor facial”. A l’informe s’afegeix que “en un primer moment l’any 2010 va ser el mateix Sr. Fèlix Millet i Tusell qui es va personar en l’establiment per tal de pagar la compra amb un bitllet d’aquestes característiques. Com que la venedora no disposava de canvi, el Sr. Millet li va demanar que es procurés canvi per l’endemà, ja que tornaria per tal de fer la compra”.

“El Sr. Fèlix Millet realitza de forma mensual i des de l’any 2010 la compra d’un o dos paquets de tabac utilitzant bitllets de cinc-cents (500) euros de valor facial” afirma una testimoni a l’informe policial

A partir d’aleshores aquestes compres van esdevenir regulars, però a través d’un mitjancer que es presentava a l’establiment en nom de l’antic president del Palau de la Música. “El Sr. Millet va indicar que una vegada al mes enviaria a una tercera persona a comprar tabac per a ell, i que la compra sempre es pagaria amb bitllets de cinc-cents (500) euros. El Sr. Millet va comentar a l’estanquera que la trucaria per telèfon el dia abans per tal que disposés del canvi pertinent en efectiu.” Aquestes compres es van produir regularment, un cop al mes, des de l’any 2010 i fins a 2013 –com a mínim–, data en la qual es va elaborar l’informe policial. Els Mossos d’Esquadra van fer les indagacions pertinents i van esbrinar la identitat, el vehicle i l’adreça de la persona que feia les compres, a qui qualifiquen de “persona de confiança del Sr. Millet”.


Els bitllets de 500 i el cas Palau

Les compres de Fèlix Millet amb bitllets de 500 euros havien estat referenciades fins ara a diversos articles de premsa com “rumors” o “comentaris” en boca de botigueres de l’Ametlla del Vallès, però mai havia transcendit que se n’hagués obert una investigació policial. El passat 22 de març, un dels mossos d’esquadra encarregats de la investigació del cas Palau –va participar a l’escorcoll de les dependències de la institució cultural l’any 2009– va declarar en el judici que hi van trobar una caixa de seguretat amb 1,5 milions d’euros en bitllets de 500 “molt ordenats”. I a més, també hi van trobar 300.000 euros més dins de quatre sobres que estaven a nom de Millet, d’una de les seves filles, de la seva secretaria i el quart en blanc.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;