Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Finalitza la vaga del metro de Barcelona després de l'acord entre la plantilla i TMB

Cada dilluns des de l’abril, la plantilla del metro de Barcelona ha estat fent vaga durant els períodes d’hores punta. La del dilluns passat, podria haver estat l’última. Segons han informat els sindicats que formen part del comitè d’empresa de TMB, l’alcaldessa, Ada Colau, i la regidora de mobilitat, Mercedes Vidal, la vaga hauria finalitzat després de l’aprovació del nou conveni laboral.

Amb 480 vots a favor i 302 en contra, les treballadores han decidit aprovar el nou conveni laboral, que arriba després de la mediació de la Generalitat

Amb 480 vots a favor i 302 en contra, les treballadores han decidit aprovar el nou conveni laboral, que arriba després de la mediació de la Generalitat. Aquest conveni no es podrà modificar sense l’acord previ amb el comitè d’empresa i recull les grans demandes que realitzaven els sindicats. Entre d’altres, el nou acord contempla la creació de 46 nous llocs de treballs provinents de tasques externalitzades i la conversió a temps complert de 372 contractes de temps parcial, que es completaran l’any 2022. També convertir els contractes del personal rellevista en indefinits i amb dret a vacances durant el període estival una vegada finalitzat el primer contracte. En el nou conveni també es garanteix la subrogació de tots els llocs de treball en cas d’una millora tecnològica de la infraestructura. Per últim, també es contempla implementar mesures “reals” per millorar la conciliació i la “protecció total” de les treballadores gestants o lactants.

Des de la secció del metro de la CGT, valoren positivament el nou conveni, perquè aporta millores laborals i socials a les treballadores, però lamenten que “per desgràcia hagi costat tant arribar a un acord entre les parts, quan nosaltres no demanàvem tant”, explicava el membre del comitè d’empresa, Toni Edo, en fer-se pública la notícia de l’aprovació del conveni. En qualsevol cas, Edo adverteix que tot i que les vagues es desconvoquen amb l’aprovació del conveni, “per desgràcia continuem amb la mateixa direcció i els mateixos responsables polítics a l’ajuntament. Si continuem en la mateixa dinàmica, qui sap quan tornarem al carrer”.

Ada Colau, res més fer-se pública la notícia ha tuitejat: “Sentim les molèsties que han tingut les vagues per a tota la ciutadania. Gràcies per l’esforç de totes les parts que han treballat per l’acord”. La regidora de mobilitat, Mercedes Vidal, pensa que “treballadors, empresa i mediació hem trobat solucions a les demandes laborals”. “L’externalització i la precarietat no només afecten el metro, però hi ha maneres de lluitar i contrarestar-les, com ha demostrat aquesta vaga”, ha conclòs Edo.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;