Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Judici contra la PAH de Lleida per l’ocupació del Banco Popular

Judici contra la PAH de Lleida per l’ocupació del Banco Popular | Arxiu

Com en altres ocasions, la PAH de Lleida el 19 de juliol va entrar a l’oficina de Banco Popular de l’avinguda de les Garrigues per exigir una solució per a Bouazza i la seva família. Durant quatre hores d’ocupació, no hi va haver cap enfrontament, segons relata l’activista Henrry Mora: “més enllà de què vam llançar per terra la publicitat del banc i closques de pipes”. Tot i així, a principis d’any, va arribar una denúncia de Banco Popular contra deu persones que havien participat en l’acció i que van ser identificades aleshores.

El judici per delictes lleus se celebra avui a la Sala d’Instrucció 2.5 de Lleida, a les 9.40h, però amb una novetat rellevant: després de la roda de premsa d’ahir, l’entitat bancària es va posar en contacte amb la PAH per dir-los que retiraven les acusacions. El jutjats han informat la Plataforma que qui prosegueix la causa és fiscalia. Finalment, el Ministeri Fiscal ha demanat l’absoclució per les acusades.

L’entitat, que va passar a mans del Grupo Santander per un euro el mes de juny, en un principi va al·legar un perjudici econòmic que “encara no ha estat quantificat” segons la denúncia. Mora defensa que “mai vam tocar documents d’oficina” i que l’únic menjar que vam tirar al terra van ser les pipes”.

L’acció per la que han estat denunciades però, va aconseguir resoldre parcialment la situació de Bouzza. Els 44.000 euros de deute es van acabar reduint a 2.200 i per tant, els 500 euros que mensualment havia d’assumir van passar a 50, un fet que alleugerit significativament les seves dificultats econòmiques.

Amb la campanya de denúncia del Banco Popular, la PAH Lleida ja ha aconseguit solucions per a tres famílies. Tot i així, van rebre una altra denúncia per una ocupació del mes de març, pendent de judici

Bouzza i la seva companya tenen tres criatures menors d’edat i abans de l’esclat de la bombolla immobiliària van decidir comprar un pis subjecte a una hipoteca de 126.000 euros. Tot i que van pagar les quotes mensuals durant anys, en un moment donat, ja no van poder assumir-les i van perdre la casa, però sense aconseguir una dació en pagament, és a dir, la condonació del deute amb l’entrega de l’habitatge.

Amb la campanya de denúncia del Banco Popular, la PAH Lleida ja ha aconseguit solucions per a tres famílies: en Bouzza, un cas de lloguer i un altre d’avalistes. Tot i així, Mora adverteix que van rebre una altra denúncia per una ocupació del mes de març, que encara està pendent de judici.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;