Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La convocatòria blavera del 4-F fracassa a València

Aquest diumenge, Defenem Valencia, una de les organitzacions que va participar a la contramanifestació il·legal del 9 d’octubre i a la qual pertany un dels imputats –amb les inicials F. M. M. – per haver agredit a manifestants aquell dia, ha convocat la concentració ultradretana més minoritària dels últims mesos. Un cartell a les xarxes socials convocava a les dotze i de manera intencionada a la plaça Sant Agustí, lloc on es va iniciar l’escarni i les agressions de la passada diada, sota el lema “Allí donde todo comenzó, allí va a continuar“, en una clara reminiscència als fets violents ocorreguts. Baix el cartell que convidava a la concentració també es llegia “con autorización de Delegación de Gobierno“, una frase que apel·lava al caràcter il·legal de la contramanifestació que van protagonitzar el 9-O. Aquesta vegada, la concentració va comptar amb una baixa presència policial i amb la supervisió de dos vigilants de seguretat privats d’España 2000, situats a certa distància de les concentrades.

El passat onze de novembre, l’ultradretà Juan García Sentandreu i l’exmilitant de Vox Cristina Seguí van reunir a quasi un miler de persones en una manifestació anticatalanista i d’exaltació espanyolista i blavera a la qual es van sumar fins i tot militants de Ciudadanos i el Partit Popular. Des d’aquell moment, les expectatives de mobilització entre l’entorn blaver i feixista s’havien disparat. Tanmateix, la concentració d’ahir no va reunir més de 30 persones, un fracàs que fins i tot Isabela Sánchez, presidenta de Defenem Valencia, va reconèixer durant el seu parlament.

Defenem Valencia és una branca més del blaverisme polític que encara hi és viu i que es dedica a crear marques per aparentar que gaudeix d’un teixit social molt ampli, tot i compartir militants en la majoria de grups

Defenem Valencia és una branca més del blaverisme polític que encara hi és viu i que es dedica a crear marques per aparentar que gaudeix d’un teixit social molt ampli, tot i compartir militants en la majoria de grups. Sánchez, la seua presidenta, ha comentat que tant ella com Isabel Rubio –que gestiona el grup de Facebook Torres Blaves, des d’on es convoquen i s’organitzen molts d’aquests actes– són les dues orgulloses fundadores d’aquesta jove organització “de lucha contra el catalanismo” que també diu a les seues xarxes defensar “las tradiciones, cultura, lengua valenciana, las del resto de España y el uso del español/castellano. La libertad individual de cada uno“. Sánchez també ha afirmat obertament l’estreta col·laboració entre la seua organització i els partits d’extrema dreta Vox Valencia i España 2000, els quals també hi eren presents ahir, pel treball conjunt en “la defensa de la españolidad, de la correcta valencianidad y contra la imposición de las ideas catalanistas“.

Sánchez també ha afirmat obertament l’estreta col·laboració entre la seua organització i els partits d’extrema dreta Vox Valencia i España 2000, els quals també hi eren presents ahir / Paula Duran

 

El manifest, com bé van destacar des de Defenem Valencia, estava escrit seguint les antiacadèmiques Normes del Puig i va ser una declaració d’odi cap a les forces del govern de la Generalitat, de l’Ajuntament de València i de certs representants polítics de l’esquerra valenciana. També va ser una crida contra la normalització lingüística a les aules, l’AVL i la unitat de la llengua. En definitiva, el mateix argumentari i discurs d’odi anticatalanista que, en molts aspectes, ha quedat totalment desfasat. Un fet que podria explicar l’elevada mitjana d’edat de les persones que participaren en la concentració.

D’altra banda, i com a resposta a aquesta provocació, una vintena d’antifeixistes van fer acte de presència a la plaça i van mostrar estelades i banderes antifeixistes que van fer entrar en còlera a les integrants de la concentració blavera. Poc després, el Cos Nacional de Policia espanyola va identificar a algunes de les antifeixistes.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;