Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La galàxia Directa cap dins un mòbil

| Victor Serri

Coordinar un quinzenal en paper i un web amb una mitjana de 350.000 visites úniques mensuals no és una tasca fàcil. Gràcies a –o per culpa de– les noves tecnologies, podem estar connectades les 24 hores del dia, fet que agilitza enormement les tasques periodístiques. “Et passo la foto de la manifestació”; “Demà per la vesprada, tindreu la peça”;“El destacat d’aquesta notícia no es veu bé”; “Algú pot encarregar-se d’aquest tema?”. Aquestes són algunes de les frases que cada dia es poden llegir en algun dels més de deu grups de missatgeria instantània amb què compta la Directa.

El principal s’anomena Comunitat Directa i agrupa 67 persones que, amb graus d’implicació diferent, col·laboren amb el mitjà. S’utilitza per vehicular les propostes, però també serveix per comentar l’actualitat o arranjar excursions de domingueros. Coordinació Directa és un grup més aviat tècnic. En formen part 22 persones, entre les coordinadores de les seccions del paper, la coordinació web, audiovisuals, fotografia i disseny. Canalitza les comunicacions urgents que afecten el web i, en moltes ocasions, serveix per consensuar posicions respecte a debats interns en moments en què no es pot esperar a l’assemblea setmanal. Els grups de missatgeria de mòbil també han ajudat a dinamitzar molt la coordinació territorial de la Directa. Cada nucli de treball disposa de xat: el País Valencià –amb un canal específic per Castelló–, Mallorca, Lleida, el Baix Camp, Osona… La constel·lació Directa no s’acaba aquí: moltes àrees de treball disposen d’un grup propi (fotografia, audiovisuals…), però també hi ha espais per parlar de feminisme, per tractar els temes que afecten les treballadores de la cooperativa o per dinamitzar el Grup d’Investigació. Fins i tot hi ha un grup dedicat al futbol i els esports en general, anomenat Romeritos. Una estrella més de la galàxia mòbil de la Directa.

________________________________________

Amb aquest número, acomiadem el disseny de la maqueta que ens ha acompanyat des de l’octubre de 2014 i que, durant aquests dos anys i mig, ha vestit els textos que hem publicat al quinzenal. Atentes, el 19 d’abril arriben les novetats. #SomPaper

________________________________________

Fe d’errades: a la gràfica de l’article “La tragèdia de Rigopiano” (pàgina 11 de la Directa 427), es diu que l’allau mortal es va desencadenar el 18 de febrer de 2017 quan, realment, els fets es van produir el 18 de gener de 2017.

*Article publicat al número 428 de la Directa. Subscriu-t’hi!

 

 

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!