Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La Guàrdia Civil va entregar un informe sobre l'imam de Ripoll al jutge Baltasar Garzón

La Guàrdia Civil va entregar un informe sobre l'imam de Ripoll al jutge Baltasar Garzón. Les diligències policials es van elaborar l'any 2007, quan Alfredo Pérez Rubalcaba era ministre de l'Interior, en el marc de les investigacions del cas Camaleó/Chacal

Fragment de l'informe que la Guàrdia Civil va elaborar sobre Es Satty, a petició del jutge de l'Audiència Nacional espanyola Baltasar Garzón | Arxiu

La Guàrdia Civil va elaborar un informe sobre l’imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, a petició del jutge Baltasar Garzón. En una providència amb data 12 de novembre de 2007, signada per Garzón quan era titular del Jutjat Central d’Instrucció 5 de l’Audiència Nacional espanyola s’ordena a la Unitat Central Especial número 2 de la Prefectura del Servei d’Informació de la Direcció General de la Guàrdia Civil l’elaboració d’un informe que seria incorporat a la documentació final de la fase d’instrucció de l’operació Camaleó/Chacal. El ministre de l’Interior en aquelles dates era Alfredo Pérez Rubalcaba (PSOE).

L’institut armat va respondre al jutge mitjançant una nota de sis paràgrafs on concretava la documentació trobada en relació a Es Satty al domicili de Vilanova (Garraf) d’un dels investigats a la causa. I afegia: “Es Satty, tiene antecedentes por detención en Ceuta en el marco de las diligencias 1180/2003, por un presunto delito fiscal, posiblemente drogas, por el que no llegó a ingresar en prisión”. El mateix informe descartava que Abdelbaki Es Satty tingués relacions de parentesc amb Mostapha Es Satty, un dels detinguts a l’operació Camaleó/Chacal.

L’informe finalitzava assenyalant que “aunque sí existe relación directa con algunos de los integrantes de la célula, desarticulada, no se ha observado que existiera vinculación con la red de reclutamiento de muyahidines desarticulada, pues no se ha encontrado participación de Abdelbaky Es Satty en las actividades desarrolladas, ni en los diferentes negocios comerciales que desarrollaban, ni en las reuniones mantenidas tanto para el rezo, como charlas, ni relevantes indicios de participación en acciones de captación, o adoctrinamiento de adeptos para la causa islamista investigada”.

La conclusió de les investigacions és que Es Satty no tenia participació directa amb el grup investigat, però l’informe confirma l’alt grau de coneixement que les forces i cossos de seguretat de l’Estat tenien sobre l’imam que presumptament va liderar el grup de joves de Ripoll que van atemptar a les Rambles de Barcelona i Cambrils, el passat 17 d’agost.

 

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;