Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La mobilització del veïnat aconsegueix rebaixar l'increment del lloguer en un bloc d'una fundació a la Barceloneta

| Victor Serri

La Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau fa marxa enrere i no apujarà un 22% el rebut del lloguer dels habitatges d’un immoble del carrer Andrea Dòria 27-31 de la Barceloneta. A finals del mes de novembre es va generar una forta polèmica al barri, ja que les afectades qualificaven l’increment d'”abusiu”, un fet notori si es té en compte que la fundació és una entitat “sense ànim de lucre”. L’impacte mediàtic de la denúncia veïnal ha estat clau per aconseguir un desenllaç favorable, segons explica Rosa, una de les residents que va desplegar pancartes a la façana assenyalant la voluntat “especulativa” dels gestors de la fundació.

“Estem prou satisfetes: si no ens haguéssim mobilitzat, no haurien rectificat”, manifesta convençuda. L’acord final suposa un increment d’un 9% en el preu del lloguer i una desena dels nuclis habitacionals ja han signat el contracte per un període de cinc anys. En el cas dels habitatges amb dos dormitoris passaran de 823 a 900 euros mensuals.

L’acord final suposa un increment d’un 9% en el preu del lloguer i una desena dels nuclis habitacionals ja han signat el contracte per un període de cinc anys

Malgrat tot, alguns dels habitatges on actualment no resideix ningú –un parell de nuclis familiars van decidir marxar durant la tardor davant l’expectativa de no poder assumir el nou lloguer– s’han tornat a publicitar a webs especialitzades. “Segons ens ha fet saber una veïna que s’hi ha interessat, en aquests casos el preu de partida que els ha proposat la fundació és de 1.200 euros mensuals, és a dir, amb l’increment del 22%”, es lamenta. “Si han estat sensibles amb la nostra situació, haurien d’entendre que si apugen el preu dels pisos que queden buits no hi podran accedir veïnes del barri amb recursos limitats, això ho seguirem reivindicant”, conclou.

Cal recordar que al Patronat de la Fundació de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau hi ha dos representants executius de l’Ajuntament de Barcelona, dos de la Generalitat de Catalunya i dos del Capítol Catedralici de Barcelona. Tot el poder de decisió en relació a l’extens patrimoni de la fundació és a les seves mans.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;