Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La PAH reallotja set famílies en un edifici propietat de l'empresa inversora Norvet

La PAH Barcelona denuncia que les famílies reallotjades a l'edifici d'Aragó477 ja han rebut les demandes judicials de Norvet. El pisos es van recuperar el mes de juliol

| Gemma Garcia

A l’edifici del carrer Aragó 477, una bona part del veïnat ja ha estat expulsat. Des de que l’empresa Norvet va adquirir el bloc, s’han deixat de renovar els contractes de lloguer, un modus operandi que segueixen fil per randa les societats inversores que estan fent negoci amb l’habitatge a la ciutat de Barcelona. Però avui la PAH ha recuperat set habitatges, per a set famílies amb sis menors d’edat, a qui, denuncia, “l’Ajuntament, per la seva burocràcia, no ha donat una resposta”.

D’un total de 28 pisos, actualment només n’hi ha 18 habitats, als que ara s’hi sumen els set recuperats per la Plataforma. L’Antonio, que va ser desallotjat la setmana passada al barri de Sants, és una de les persones que ha entrat a viure al bloc d’Aragó 477. Com la Karima, que també hi ha entrat, no han estat inclosos a la Mesa d’Emergència de l’Ajuntament perquè l’habitatge on vivien no té cèdula d’habitabilitat, sinó que està registrat com a local. Una altra de les noves inquilines és l’Eva, desnonada amb un fill menor d’edat, sense ingressos, que ha assegurat que no es mourà d’Aragó: “El meu fill no es quedarà al carrer”.

El veïnat que encara viu a l’edifici explica que darrerament arriben microbusos amb grups de persones – intueixen que són inversores- i visiten l’immoble

El veïnat que encara viu a l’edifici explica que darrerament arriben microbusos amb grups de persones – intueixen que són inversores- i visiten l’immoble. En alguns habitatges on ja no hi viu ningú han començat les reformes, ja que, com indica al seu web, l’empresa es dedica a “descobrir propietats que tenen el potencial de convertir-se en una llar de somni o en una excel·lent inversió per després renovar-les i posar-les a disposició dels nostres clients”.

Avui la PAH ha recuperat set habitatges, per a set famílies amb sis menors d’edat, a qui, denuncia, “l’Ajuntament, per la seva burocràcia, no ha donat una resposta” |Gemma Garcia

 

El rastreig realitzat per la Directa recull que Norvet Negotial és la societat en mans d’inversors israelians que més blocs té a Barcelona, deu segons el registre de la propietat. Està administrada per l’empresari d’origen israelià Alon Ozer Yunger, qui també figura com a administrador de nou empreses més dedicades al sector immobiliari amb seu a l’Estat espanyol. Al barri del Poble sec, on té diversos blocs, ja ha expulsat veïns i veïnes, com al carrer Murillo 12, on a Feliciano Esteves van oferir-li 5.000 euros perquè abandonés casa seva abans del juliol.

 

24 anys a Aragó 477

En base al burofax que Norvet va enviar-li fa un parell de mesos, Gabriel De Freeitas hauria d’haver abandonat casa seva el passat 16 de juny. Fa 24 anys que viu al carrer Aragó 477, va signar el primer contracte el 1992 i, fins ara, li havien renovat i prorrogat. Però des de que Norvet va comprar l’habitatge a Massó y Riera, tot ha canviat. Ara, l’empresa s’acull a l’article quatre del contracte, que estipula que si l’immoble es traspassa a tercers, el contracte es pot rescindir. Tot i així, De Freeitas assegura que no marxarà fins que la pròrroga anual del contracte no acabi, el 3 de novembre. Amb la seva dona han estat buscant pisos, però lamenta que “està molt complicat”. Els demanen dos contractes laborals i ell no treballa, a banda que “els lloguers estan molt cars”.

De moment, Norvet, amb seu a la Casa de les Punxes de l’avinguda Diagonal, no ha volgut fer cap declaració. Actualment, l’empresa té un procediment judicial obert interposat per l’Observatori DESC, acusada de contractar Desokupa, la mercantil de desallotjaments extrajudicials, per al desallotjament de l’antiga casa okupada Can Dimoni. Per la seva banda, la PAH reivindica que l’immoble passi a formar part del parc públic de lloguer social de la ciutat.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;