Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

"La plaça d'Idrissa Diallo serà una victòria per a tothom"

| Freddy Davies

Tot el que vostès estan fent per la memòria d’Idrissa és enorme! I si s’aconsegueix canviar el nom d’aquesta plaça, Idrissa quedarà en la memòria de tots. Els nostres fills i néts, podran saber qui va ser.

La seva història serà coneguda i podrà ser explicada, a través d’aquest lloc. La gent es preguntarà el perquè i descobrirà que hi ha centres d’internament que són com presons, on es practiquen tortures cap als estrangers, hi ha desatenció mèdica, aïllaments…

La manera que va morir Idrissa ha estat inexplicable per la meva família. Per a tots, en realitat. I vam pensar que, si hagués estat un home blanc, espanyol o no, no hauria mort així. Els negres som encara ignorats en la societat espanyola. Per això, cal seguir lluitant per la igualtat en el món.

Però, encara que la seva mort, la seva absència, és summament dolorosa per a la nostra família, servirà per seguir denunciant i condemnant els CIE. Per seguir conscienciant i lluitant contra la situació passada i actual de la immigració i, potser, per canviar les opinions creades pel sistema econòmic sobre les persones immigrants.

La mort de l’Idrissa servirà per seguir conscienciant i lluitant contra la situació de la immigració i, potser, per canviar les opinions creades pel sistema econòmic sobre les persones immigrants

El nostre estimat Idrissa, de petit, somiava repetidament que brillaven al mateix temps, en el mateix cel, la Lluna i el Sol. Ell sempre tenia aquest somni.
I a la nostra comunitat, sempre hi ha una persona gran i sàvia, a qui pots explicar el teu somni i ell t’explica el seu significat. Aquest savi li va dir a Idrissa que es convertiria en un home cèlebre.

Jo penso que ell estava en aquest camí, però no va poder arribar fins al seu objectiu. O, potser, la seva mort va ser la manera de fer aquest camí. Si la plaça porta el seu nom, ell haurà arribat al seu objectiu.

I no és només per Idrissa i la meva família, la plaça serà una victòria per a tothom.

Aquesta plaça serà un símbol de la lluita per la igualtat de tots. I el seu nom entrarà i es quedarà també en la història de Catalunya.

Per a mi és un fet enorme!

Els desitjo una bona continuació. Vostès aconseguiran tocar la realitat i canviar-la!

Gràcies a tothom!

Ibrahima Diallo és germà d’Idrissa Diallo, el jove guineà que va morir mentre era retingut al Centre d’Internament d’Estrangers de Barcelona la Nit de Reis de l’any 2012. Aquest text va ser llegit durant l’acte de presentació del procés de recollida de firmes per demanar a l’Ajuntament de Barcelona que canviï el nom de la plaça d’Antonio López (dedicada a un traficant d’esclaus del segle XIX) pel d’Idrissa Diallo. Ibrahima no hi va poder ser present, com era el seu desig.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;