Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La plantilla d''El Periódico' deposa la vaga després d'aconseguir una "primera victòria" en la negociació

| Arxiu

Després de tres dies de vaga, ahir el comitè d’empresa del diari El Periódico va aprovar per majoria la signatura d’un acord amb Grupo Zeta (editora del rotatiu) en el qual s’estableix el retorn del sou rebaixat l’abril passat. La negociació, en què va intervenir el degà del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Oriol Rusca, recull que avui mateix la direcció ingressi als treballadors el 50% d’aquesta rebaixa salarial durant el mes d’abril i la resta amb la nòmina de maig. La quantitat rebaixada aquest mes de maig serà retornada si durant el dia d’avui s’assoleix un acord; en cas contrari, l’empresa ho compensarà la la plantilla amb dies lliures.

Les treballadores del rotatiu tenen la vista posada en un possible arbitratge que, esperen que durant el mes de juny els permeti encetar noves converses amb l’editora sobre les condicions laborals del futur

Les vaguistes s’apunten, així, una victòria parcial. El Grupo Zeta, segons fonts del Comitè Intercentres, continua defensant la rebaixa del 16% de sou, segons diuen ara, d’aplicació durant dos anys. El comitè que representa la plantilla, segons el seu portaveu, Antoni Fuentes, ha manifestat el seu rebuig a la proposta. Fuentes manté que les treballadores estan disposades a assumir un 10% de rebaixa i que, en tot cas, la negociació ha de tenir en compte els beneficis de la venda d’Ediciones B i les condicions de refinançament del deute que s’estan tancant amb els bancs.

La redacció d’El Periódico ha tornat a la normalitat i la publicació en paper ja torna a sortir al carrer. Ara, les treballadores del rotatiu tenen la vista posada en un possible arbitratge que, esperen, durant el mes de juny els permeti encetar noves converses amb el Grupo Zeta sobre les condicions laborals del futur pròxim. Una de les principals preocupacions de la plantilla és defensar-se de la decisió de l’empresa de seguir rebaixant-los el sou un 16% i lluitar contra un possible ERO que podria afectar uns 200 treballadors.

 

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;