Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La tancada de migrants de Barcelona s'estén al barri del Poblenou

| Eloi Latorre

Una dotzena de migrants o que es consideren discriminades per raó del seu origen han iniciat aquest vespre una tancada a l’església del Sagrat Cor, al barri barceloní del Poble Nou. Aquesta acció se suma a la tancada indefinida que diversos col·lectius estan duent a terme des del passat 21 d’abril en un local de l’antiga escola Massana, a la plaça de la Gardunya del barri del Raval. De fet, les promotores de la tancada iniciada avui parlen d’una “extensió territorial” de la protesta del Raval.

La reivindicació del Poble Nou compta amb el suport de les entitats Poblenou Refugi, Apropem-nos, l’Associació de Veïnes i Veïns del Poblenou, la Taula Eix Pere IV, l’Associació cultural Bac de Roda, el Banc d’Acció Social i la Xarxa de suport als Assentaments del barri, dedicada a assistir les persones que viuen en barraques construïdes en solars no edificats o en naus abandonades, moltes d’elles sense papers i dedicades a recollir ferralla. Les promotores de l’acció d’avui recorden el compromís històric del barri amb la defensa dels drets de les persones migrants sense papers, amb episodis com la lluita contra els desallotjaments de les naus del carrer Puigcerdà i Pere IV l’any 2013 o la tancada a l’església de Bernat Calbó el 2012.

La reivindicació compta amb el suport de Poblenou Refugi, Apropem-nos, l’Associació de Veïns del Poblenou, la Taula Eix Pere IV, l’Associació cultural Bac de Roda, el Banc d’Acció Social i la Xarxa de suport als Assentaments

La tancada s’ha gestat aquesta tarda mitjançant una concentració veïnal davant de l’església del Sagrat Cor, lloc on ja es va produir durant uns quants mesos de l’any 2001 una tancada de migrants, que es va reproduir en diversos centres de culte de Barcelona, amb l’església del Pi com a punt més emblemàtic. Davant del recinte religiós, la dotzena de persones que han inciat l’acció han explicat a les veïnes concentrades el motiu de la seva protesta, abans de passar un espai condicionat en una dependència al primer pis de la parròquia.

Les entitats que la promouen aquesta nova tancada recorden en un comunicat conjunt que “malauradament la situació de les persones migrades no ha millorat en gran manera, a banda d’alguna mesura d’àmbit municipal” i és per aquest motiu que volen fer un toc d’alerta “en contra de les polítiques restrictives existents a l’Estat espanyol en matèria d’immigració, asil i refugi” i alhora “suport a les lluites de diversos col·lectius per aconseguir un tracte institucional digne i igualitari en tots els àmbits de la vida”.

 

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;