Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

L'Ajuntament de Barcelona vol comprar l'edifici de Leiva 37, a mans del fons d'inversió Vauras

Probablement, la intenció del fons d’inversió Vauras de vendre l’edifici del carrer Leiva 37 per 3.850.000 euros es frustrarà. L’Ajuntament de Barcelona ha fet pública la intenció de comprar els habitatges per 2,75 milions d’euros i evitar així l’expulsió del veïnat, que ha anat rebent notificacions de no renovació dels contractes de lloguer. El Consistori està disposat a desfer l’operació de venda que va realitzar el BBVA al fons, al·legant que el banc no va notificar-la i, per tant, no va permetre el dret a tanteig i retracte. L’Ajuntament ofereix al banc comprar pel mateix preu de mercat pel qual va comprar Vauras. Si s’arriba a bon port, el fons no arribarà a endur-se una plusvàlua d’1,1 milions d’euros, la diferència entre el valor de compra i el de venda que anuncia al portal Luxury State.

El Consistori està disposat a desfer l’operació de venda que va realitzar el BBVA al fons, al·legant que el banc no va notificar-la 

En aplicació de l’article 2 del Decret Llei 1/2015, l’Ajuntament té dret a optar a la compra d’habitatges adquirits en un procés d’execució hipotecària, i tot i que el bloc, segons consta al registre de la propietat, ja no està a mans del BBVA, l’administració ha trobat una esquerda. El banc, contradient el que estableix la llei, no va notificar-li la possible transmissió de l’immoble a Vauras. Des de l’Ajuntament expliquen que la informació de l’operació de compra venda els va arribar en el moment en què es va incloure al registre de la propietat, pel que els serveis jurídics veuen clar que poden desfer-la.

 

Si bé el BBVA, després d’un mes des de que l’Ajuntament va comunicar les seves intencions, no s’hi ha oposat, la Cap de Gabinet de la Regidoria d’Habitatge Vanesa Valiño és prudent: “fins que no es reverteixi la compra per part de Vauras, no es pot assegurar al 100%”. Si hi haguessin entrebancs, afegeix, caldria iniciar un procediment judicial. Una de les veïnes afectades, Carme Tarín, també és cauta: “és una bona notícia que el nostre edifici en mans d’un fons pugui passar a ser de titularitat pública, però volem ser cauts fins que l’operació no arribi a bon port”. A partir del moment en què van rebre les notificacions de no renovació de contracte de lloguer, les tretze famílies de Leiva 37 es van organitzar i van llançar una campanya de denúncia, que ha sorgit efecte.

Tal i com ha recollit la Directa en un mapa interactiu, a través de dades del registre de la propietat, el fons d’origen finès Vauras té almenys setze edificis sencers a la ciutat de Barcelona. Dos, a un dels principals eixos viaris del centre de la ciutat: Via Laietana, una zona, indica la mateixa empresa, “de molt alt interès per a inversors estrangers”. El del número 12 -l’altre està situat al 4- té 2.685 metres quadrats, està en venda per 9,5 milions d’euros.

 

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;