Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Les universitats públiques, en vaga per la república

Davant el moment històric i d’excepcionalitat que viu Catalunya, i la possible declaració d’independència al ple del Parlament d’avui dijous a les 10 del matí, el moviment estudiantil ha cregut indispensable una convocatòria de vaga avui dia 26 d’octubre. Des de les universitats, defensen la repùblica catalana i rebutgen la intervenció dels comptes de la universitat per part del Govern espanyol i l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola.

Tot i que Universitats per la República ha convocat l’inici de l’aturada al conjunt dels centres catalans avui dijous 26 d’octubre, a la UAB, la Coordinadora d’Assemblees de Facultat (CAF) i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans de la UAB (SEPC UAB) s’han avançat un dia i ahir ja van aturar el campus.

Universitats per la República ha convocat l’inici de l’aturada al conjunt dels centres catalans avui dijous 26 d’octubre

Dimarts al vespre es va començar a organitzar el moviment estudiantil, amb la preparació del material per als piquets informatius, així com altres accions puntuals. Ahir, de bon matí, un centenar d’estudiants van tallar l’autopista AP-7 uns minuts a l’alçada de Bellaterra i la principal carretera d’entrada al campus. Amb pancartes, banderes i bengales, van ocupar la via sota la vigilància dels Mossos d’Esquadra i la seguretat privada de la UAB (SPM), fins que els van fer fora sense que es produís cap enfrontament ni incident.

 

Pancarta penjada a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona |Arxiu

 

La portaveu de la CAF, Mariona Motjé, explica que els diferents actes del campus es fan amb la intenció de fer visibile la importància i transcendència de paralitzar l’activitat ordinària en una institució pública intervinguda, en un context d’excepcionalitat històrica. És per això que el moviment estudiantil s’ha organitzat estratègicament a les portes de les facultats per generar un debat polític amb aquelles alumnes que pretenen sobrepassar els piquets i intentar convèncer-les.

Per a la mobilització, també s’han organitzat serveis de dinars i sopars, descans i activitats al campus, com una xerrada sobre la cobertura mediàtica de l’1 d’octubre, com a alternativa a assistir a classe. Avui, amb el lema “Ara República!”, Universitats per la República ha conovocat una manifestació a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona a les dotze del migdia.

 

 

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;