Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Manresa: 35 anys d’alternatives

Noble, lleial i benèfica. Es podria pensar que, amb aquest títol honorífic, Manresa és una ciutat domesticada pel poder. Però en aquesta població rodejada de sèquies i canals, on la indústria ha arrelat amb força, fa 35 anys que s’hi desplega una iniciativa lúdica que projecta totes les lluites compromeses en la transformació social. Es tracta de la Festa Major Alternativa (abans coneguda com l’Alternativa). Ressenya d'Àlex Romaguera sobre el llibre "1981-2016 Des de la reserva”, de Marc Rodríguez i Marc Padró

Noble, lleial i benèfica. Es podria pensar que, amb aquest títol honorífic, Manresa és una ciutat domesticada pel poder. Però en aquesta població rodejada de séquies i canals, on la indústria ha arrelat amb força, fa 35 anys que s’hi desplega una iniciativa lúdica que projecta totes les lluites compromeses en la transformació social. Es tracta de la Festa Major Alternativa (abans coneguda com l’Alternativa), nascuda el 1981 i impulsada per una generació que aleshores combatia els estralls de la crisi i les renúncies democràtiques de l’etapa postfranquista.

A contracorrent de l’agenda oficial, l’Alternativa ha estat l’aparador de la matèria dissident que, durant aquest període, han representat el Cafè l’Havana, el Casal d’Amistat amb Cuba, l’Ateneu La Seca, l’Assemblea Antimilitarista, La Fadulla, l’Skabetxina, La Guixa, la CUP i altres moviments polítics i socials.

1981-2016 “Des de la reserva” ens ubica en aquest bressol insurgent que distingeix la capital del Bages i que, de manera assembleària i autogestionada, brolla cada any en un entorn de debats, tallers, corretasques, diables, murals i concerts de música tradicional, mestissa i subversiva.

LLIBRE
1981-2016 “Des de la reserva”
De Marc Rodríguez i Marc Padró
Editorial: Autoedició
Pàgines: 217

Article publicat al número 438 de la ‘Directa’

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;