Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Quatre activistes es falquen en blocs de formigó contra el pla Caufec davant de l'Ajuntament d'Esplugues

Quatre activistes de la plataforma No al Pla Caufec – Porta de Barcelona s’han plantat davant de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat amb les mans falcades en grans blocs de formigó, per exigir l’aturada immediata de les obres d’aquest projecte urbanístic que s’impulsa a la falda de la muntanya de Collserola. A la mateixa hora tenia previst l’inici el plenari municipal. Amb l’acció –que arriba quatre dies més tard que un tapiatge simbòlic que la mateixa plataforma va dur a terme a les portes de la immobiliària que impulsa el projecte, Sacresa, a l’Illa Diagonal de Barcelona– les activistes exigeixen l’aturada cautelar de les obres del pla Caufec i la realització d’una consulta ciutadana sobre el projecte urbanístic. Cap a 3/4 de 10 de la nit dues furgonetes de la Brimo dels Mossos d’Esquadra han arribat al lloc i han començat a tallar els blocs de formigó amb serres elèctriques radials; al cap de mitja hora, aproximadament, les activistes han estat desallotjades sense que s’hagin produït detencions.

En paral·lel a aquesta acció, representants de les plataformes veïnals No al Pla Caufec-Porta de Barcelona i la Plataforma Cívica per la Defensa de Collserola (PCDC), han fet publica una carta adreçada a l’alcaldessa del municipi, Pilar Díaz (PSC) en la qual acusen el consistori de manipular els límits reals del Parc Natural de la Serra de Collserola i d’altres irregularitats relacionades amb aquest espai protegit, en un article publicat en l’últim butlletí municipal, El Pont d’Esplugues.

La plataforma No al Pla Caufec ha convocat una manifestació contra el projecte aquest dissabte, a partir de les 5 de la tarda, a l’Ajuntament d’Esplugues

Segons les dues entitats, aquest l’article, que va veure la llum el febrer passat, inclou un plànol en el qual el límit natural del Parc, al nord del municipi d’Esplugues, “ha estat manipulat de manera irresponsable” situant-lo més amunt de la línia delimitada per l’avinguda dels Traginers i el carrer de Ferrer i Bassa. També denuncien que en el plànol es parla de “parc forestal” quan la denominació correcta és la de “parc natural” i també que s’indica una “zona de transició” que els dos col·lectius entenen que forma part del parc natural a tots els efectes.

Segons la PCDC, aquesta adulteració permet incloure dins d’aquesta anomenada zona de transició l’anomenat Pla Caufec – Porta de Barcelona, el projecte d’urbanització de més de 600 habitatges d’alt standing una gran àrea comercial, un projecte impulsat per la immobiliària Sacresa -controlada per la família Sanahuja-, que es va gestar fa 26 anys i que, després d’una aturada l’any 2009, s’ha tornat a reprendre després que, el setembre passat, el consistori espluguenc decidís prorrogar el permís d’obres, amb el suport del PSC i CiU. “La informació de la revista municipal intenta ocultar grollerament aquesta qüestió”, s’apunta a la carta. Per tot plegat, els col·lectius opositors al pla reclamen una rectificació immediata de la informació a l’Ajuntament i, en cas que no es faci, que l’alcadessa dimiteixi com a vicepresidenta del Parc Natural de Collserola.

La plataforma No al Pla Caufec ha convocat una manifestació contra el projecte aquest dissabte, a partir de les 5 de la tarda, a l’Ajuntament d’Esplugues.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;