Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

"Sigue siendo pecado ser homosexual por mucho que lo promuevan los poderes públicos"

Imatge de l'homenatge a la División Azul, celebrat en el centre de culte catòlic de L'Hospitalet | Arxiu

“Hemos olvidado que la homosexualidad es un pecado gravísimo”. Aquesta és una de les frases homòfobes que el capellà Custodio Ballester ha pronunciat aquest cap de setmana a la parròquia de la Immaculada Concepció de l’Hospitalet de Llobregat, integrada a l’arxidiòcesi de Barcelona. Un vídeo penjat a la xarxa recull una part de la missa, que el capellà va pronunciar davant d’una quarantena de persones amb un to visiblement exaltat contra l’homosexualitat i l’avortament. Ballester és conegut per haver acollit un homenatge feixista a la División Azul el novembre de 2016.

Amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, el capellà va aprofitar per atacar els actes i celebracions previstes durant la setmana: “los homosexuales en Madrid, durante toda una semana, mostrando sus vergüenzas públicamente y la próxima semana -viernes, sábado y domingo-, vendrán a Barcelona para hacerlo también”. Lamenta que si ningú diu res, “vosotros acabaréis pensando que eso de ser gay está bien, que eso de ser gay es guay, y resulta que no”.

Amb la intenció de justificar el seu relat homòfob, el capellà fa referència a la Carta als Romans de Sant Pau. Tot i que el capítol que esmenta, el 21, no existeix (la Carta només en té setze), el text que cita coincideix amb el capítol 1 de la traducció al català publicada per la Societat Bíblica d’Eslovènia, de l’any 2001: “I igualment els homes, deixant la relació natural amb la dona, s’han encès de passió els uns pels altres i han comès actes infamants homes amb homes. Realment, han rebut la recompensa que mereixia el seu error.” Ballester també recorda que el sisè manament prohibeix “los actos impuros”.

Custodio Ballester és conegut per haver acollit un homenatge feixista a la División Azul el novembre de 2016

L’avortament també és una de els croades del capellà. En la mateixa missa hi fa referència amb indignació: “¿quién habla del aborto, del crimen abominable del aborto? Muy poca gente porque es incómodo. Porque tantos ya se lo han tragado…”. Després de denunciar que es paga amb “el dinero de todos, de los que vamos a misa también”, sentencia que “sigue siendo pecado por mucho que sea legal”. Així mateix, torna a la càrrega, advertint que “sigue siendo pecado ser homosexual por mucho que lo promueban los poderes públicos”.

Precisament, Ballester ataca els poders públics, perquè et poden “acribillar a multas” o “meter en la cárcel por un delito de odio a los homosexuales”. En una explícita referència a la policia catalana, adverteix que “un día vendrán los Mossos d’Esquadra y esposaran a todos los curas que digamos la verdad y nos llebaran a presidio”, sentenciant que “así demostrarán que vamos hacia una dictadura”.

En la mateixa missa fa referència a l’avortament: “¿quién habla del aborto, del crimen abominable del aborto? Muy poca gente porque es incómodo. Porque tantos ya se lo han tragado…”

Durant la intervenció, Ballester també ataca durament les persones cristianes que callen i adverteix que per aconseguir “la vida eterna”, s’ha de dir “la veritat” davant d’aquest món “podrido y pervertido”: “El apóstol San Pedro no se merece esos cristianos flojos, esos cristianos de guardarropía. Cobardes y acomplejados que callan para no tene follones”.
Actes feixistes

Arran d’una missa dedicada a la División Azul, en la qual es van exhibir símbols feixistes i es va cantar el “Cara al Sol” a dins de la parròquia, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, amb l’abstenció del Partit Popular, va condemnar la difusió d’idees feixistes a la parròquia i va sol·licitar a l’Arquebisbat el trasllat de Custodio Ballester. Alhora, el veïnat va organitzar diverses protestes.

Cada any, Ballester treia al carrer la processó el Crist de la Bona Mort, custodiada pels legionaris, fins que el ple municipal de L’Hospitalet va aprovar una moció de rebuig a la desfilada. Enguany, per Setmana Santa, la Hermandad va organitzar una manifestació de protesta pel centre de la ciutat de Barcelona.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;