Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Veïnes del barri Gòtic okupen un bloc propietat d'un fons d'inversió

| Arxiu

Un grup de veïnes del centre de Barcelona -agrupades al voltant de la campanya Resistim al Gòtic- ha anunciat aquest migdia l’okupació d’un immoble al número 3 del carrer del Correu Vell, al final d’una festa popular que ha començat a 2/4 de 12 del migdia a la plaça dels Traginers i que ha acabat amb una cercavila reivindicativa pel barri. “Les diferents institucions, a través del desenvolupament de polítiques urbanístiques clarament especulatives i l’establiment d’uns marcs legals fets a mida per l’especulació, han estès la catifa vermella a aquells que es lucren del rendisme immobiliari”, han explicat les activistes en un comunicat.

Segons la plataforma okupant, es tracta d’un bloc de quatre pisos que va ser adquirit pel fons d’inversió Soverino Bcn Investments, societat que en poc temps va comprar diversos edificis del barri

Segons la plataforma okupant, es tracta d’un bloc de quatre pisos, buit des de fa un any, que va ser adquirit pel fons d’inversió Soverino Bcn Investments, societat que en poc temps va comprar diversos edificis del barri (en concret, al número 15 del carrer d’en Serra i al número 3 del carrer del Correu Vell). En el moment de ser adquirit, hi vivien diverses famílies, majoritàriament de més de 50 anys i amb contractes de lloguer de renda antiga, a les quals el nou propietari els va oferir 9.000 euros per abandonar les cases. La nova propietat planifica reformar el bloc per fer-hi pisos d’entre 80 i 90 metres quadrats i un àtic.

Amb aquesta okupació es pretén donar resposta a la situació que viu el cèntric barri barceloní. Segons Resistim al Gòtic, el nombre d’habitatges al barri ha passat de 7.113 el 2007 a vora 5.800 el 2015, un descens de gairebé el 20%. En consonància, les xifres de població empadronada també baixen, passant de 17.687 a 15.484 persones des de 2011. “Per primera vegada, la renda mitjana del barri, tradicionalment baixa, supera els nivells mitjans de la ciutat per l’any 2015, alhora que la població flotant esdevé, l’any 2016, superior a la població resident”, expliquen.

Resistim al Gòtic, que es defineix com “una plataforma formada per un grup de veïnes del Barri Gòtic de Barcelona que lluitem i resistim a l’especulació i l’assetjament immobiliari a través del suport mutu” i han anunciat que a l’immoble s’hi allotjaran, de moment, dues unitats familiars, amb una menor. Han acabat exigint quatre punts: que l’empresa negociï amb els okupants un lloguer social, la derogació de la LAU i canvis legals en l’àmbit català i espanyol per garantir el dret a l’habitatge, l’augment de parc d’habitatge públic i social i la publicació del cens de pisos buits al districte.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!
;