Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

“I van entrar set; de les set, en vam agafar sis i vam fer una festa llarga, saps?”

Les converses interceptades a agents i comandaments de la Guàrdia Urbana de Barcelona mostren que filtraven informació confidencial a canvi de diners, sopars i sessions sexuals amb prostitutes

Quarts de dues de la matinada del 26 d’agost de 2014. Dos agents de la Guàrdia Urbana surten d’un restaurant del carrer Aribau de Barcelona acompanyats d’un influent empresari del món de l’oci de Barcelona. Uns altres dos agents abandonen el local instants més tard. Tots ells van de paisà. Poc abans de les dues, arriben al prostíbul Top Damas, ubicat al carrer Sant Eusebi del districte de Sarrià-Sant Gervasi, a la part alta de la ciutat. El sopar al restaurant va costar 300 euros. Van contractar els serveis sexuals de sis dones durant tota la nit. Totes les despeses les va pagar l’empresari. A canvi de què?

Els investigadors i la jutgessa que investiga el cas asseguren que aquests policies formaven un nucli anomenat Pepitos i que, a canvi d’un sobre mensual amb 3.800 euros, llargues sessions de sexe a prostíbuls de la ciutat i sopars a restaurants de luxe, filtraven informació reservada amb relació a les inspeccions que la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i Inspecció de Treball tenien previst dur a terme. Gràcies a aquestes filtracions, els empresaris de l’oci nocturn aconseguien deixar-ho tot preparat per evitar que les inspeccions acabessin en sanció.

Així es constata en una intercepció telefònica entre Carlos –propietari de Carlitos Group–, empresari que suposadament va participar del sopar i de la nit de sexe amb els agents, i un altre empresari anomenat senyor Balcells, que li demana quina informació va rebre dels policies: “Escolta, que anava a dir-te, aquest que, que tot està igual? Tot està bé i no passa nada?”. Aleshores, Carlos li respon: “… tot està bé, ehhh, canvis pocs, ooo vam estar parlant de que està, bueno que no vol, que des de dalt no es vol que es toqui res, no es vol que es faci ninguna intervenció més que els pisos turístics, que ara està per tota Barcelona ple, que, que és un absurd perquè ara saltaraaaà l’Eixampple, saltaraaaà Ciutat Vella, saltarà tot, vull dir que, que, que res, que no, no, no hi ha res, ninguna persecució aixins… directa”.

La conversa continua i l’empresari informa de com va anar el sopar amb els policies: “Vam anar a Els Barriles, a la Vella, que no hi era que no es trobava bé… Vam sopar bé, bé, normal, com sempre es sopa allà” ..//.. “Va costar tres-cents euros”. I tot seguit explica com va continuar la nit al local dedicat a la prostitució: “Després vam anar allà dalt, allà al Top Dames… vam tindre que esperar deu minuts i…” ..//.. “I van entrar set (7); de les set (7), en vam agafar sis (6) i vam fer una festa llarga, saps? llarga d’aquestes de llargues”. Dos dies després, un dels policies va concretar una cita amb una representant de l’empresa d’oci nocturn i va anar a recollir un sobre. Els investigadors creuen que, al sobre, hi havia 3.800 euros en metàl·lic. La recompensa per la feina feta.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!