Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Jornades 'Feminismes contra l’odi. Fatigues i horitzons'

La ‘Directa’, ‘El Salto’ i Fondo de Mujeres Calala organitzem unes jornades per abordar com estan afectant els discursos d’odi a les comunicadores feministes i als relats que construeixen

Com afecten els discursos d’odi i l’antifeminisme explícit a les comunicadores feministes? Com cuidar-se individualment i col·lectiva d’aquest tsunami organitzat de violència verbal, amenaces i desqualificacions? De quina manera els feminismes continuen construint i ampliant el relat enmig de tot aquest soroll?

En els últims temps els discursos antifeministes s’expandeixen sense noses per les xarxes socials. Aquest passat 8M mateix, les etiquetes en commemoració al Dia Internacional de les Dones competien amb altres etiquetes que qüestionaven la utilitat d’aquesta data, o tergiversaven el mateix concepte de feminisme. Lamentablement, són moltes les comunicadores o figures públiques feministes que sofreixen una violència simbòlica i verbal deshumanitzadora i brutal en les xarxes, moltes vegades reforçada per amenaces travessades de violència sexual o física. Amb les jornades Feminismes contra l’odi. Fatigues i horitzons, volem abordar de quina manera està afectant l’odi a les comunicadores feministes i als seus relats i discursos, quines respostes col·lectives s’estan elaborant i com construir discursos al marge de l’agenda que l’antifeminisme empeny. Des d’El Salto, la Directa i Calala Fondo de Mujeres, hem organitzat una taula rodona per reflexionar sobre aquests temes des de diferents perspectives, a més d’un taller pràctic per repensar col·lectivament els desafiaments que afronta la comunicació feminista i les eines per a combatre’ls. Totes dues activitats tindran lloc els dies 18 i 19 de març en La Comunal, un espai cultural cooperatiu al barri de Sants de Barcelona.

Volem abordar de quina manera està afectant l’odi a les comunicadores feministes i als seus relats i discursos, quines respostes col·lectives s’estan elaborant i com construir discursos al marge de l’agenda que l’antifeminisme empeny.

Per a la taula rodona que se celebrarà divendres a les 18h a La Comunal, comptarem amb la moderació de la periodista Lucía Mbomio, especialitzada en feminismes, migracions, repressió i moviments socials. Conversarà amb Diana Morena, investigadora i docent de la Universitat de Vic; María Ángeles Fernández, coordinadora de Pikara Magazine; l’humorista i periodista Ana Polo; Anna Celma, periodista de la Directa; i Sarah Babiker, periodista d’El Salto. L’acte és presencial i es podrà seguir en línia en directe.

El dissabte d’11 h a 13 h se celebrarà el taller, dinamitzat per Anna Celma (Directa) i Sarah Babiker (El Salto), on es farà un diagnòstic col·lectiu del recorregut de la comunicació feminista i els desafiaments que afronta per tal de repensar el futur. Les inscripcions són gratuïtes i s’han de fer abans del 17 de març escrivint un correu a directa@directa.cat amb l’assumpte “Comunicació Feminista”.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!