Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

La Tancada migrant es reuneix amb Quim Torra perquè insti el govern espanyol a derogar la llei d'Estrangeria

El col·lectiu continua el cicle de negociacions polítiques per buscar "solucions immediates a la greu situació que pateixen sistemàticament les migrants i refugiades"

Manifestació contra el racisme institucional de la tancada de migrants | Victor Serri

Traslladar els punts de la negociació i exigir-li, directament, que actuï de manera urgent i immediata i que a la Generalitat s’arribi a acords sobre les demandes de les persones migrants. És l’objectiu de la trobada que té lloc aquest dissabte, 2 de juny, entre membres de la Tancada migrant i el president de la Generalitat, Quim Torra. Les membres del col·lectiu també insten el president a reclamar “la derogació de la llei d’Estrangeria” al nou govern espanyol, que es formarà després de la investidura de Pedro Sánchez aquest matí a Madrid.

La reunió arriba després de 42 dies de tancada a l’antiga escola Massana del Raval barceloní per denunciar “la violència racista i patriarcal” i per exigir “els drets fonamentals de les persones migrants, racialitzades i refugiades”

La reunió amb el màxim responsable de la Generalitat arriba després de 42 dies de tancada a l’antiga escola Massana del Raval barceloní per denunciar “la violència racista i patriarcal” i per exigir “els drets fonamentals de les persones migrants, racialitzades i refugiades”. Amb aquest objectiu, el col·lectiu no ha deixat de mobilitzar-se durant aquest temps. Un exemple és la manifestació que va tenir lloc el passat diumenge 27 de maig a Barcelona, que va congregar al voltant de 3.000 persones i que va comptar amb el suport de més de 500 entitats. En paral·lel a l’espai del Raval s’han produït tancades a Poble Nou i Badalona.

“Des del primer moment, hem interpel·lat totes les administracions públiques per traslladar-los les nostres demandes”, explica Juan Ávila, membre del col·lectiu. És per això que s’han reunit en dues ocasions amb la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, que encapçala Oriol Amorós. Aquestes reunions han servit per definir alguns punts, segons comenta Avila, però que no han pogut desenvolupar-se perquè no hi havia govern. Un dels objectius de la trobada amb Torra és, doncs, “poder accelerar les negociacions que ja es venen produint”.

A més de la Generalitat, des de la Tancada migrant també s’han reunit en diferents taules de negociacions amb l’Ajuntament de Barcelona i s’ha realitzat una trobada amb la Subdelegació del Govern espanyol. El col·lectiu també ha traslladat les seves demandes a diferents partits polítics: CUP, Catalunya en Comú, En Comú Podem, el grup estatal de Podemos, PSC i ERC. Amb Ciutadans tenen pendent fixar un dia de trobada i el PP encara no els ha contestat.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!