Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

L'empremta de la lectura

Entre l’allau de missatges consumistes, introduïm el de regalar la directa per a qui vulgui fer amb el seu present una aposta transformadora.

| Victor Serri

“Prenem partit”, “Alça la paraula”, “Aquest hivern, regala Directa” o “El teu regal, la llibertat del nostre periodisme” són alguns dels lemes que la directa hem fet servir en les nostres últimes campanyes d’hivern. Cada hivern, quan s’apropen les dates de llums, anuncis, ofertes, compres, regals i una forçada felicitat, us fem arribar la campanya que incentiva la subscripció a la directa. Aprofitem aquells dies de l’any en què pràcticament tothom fa regals, per posar en valor el periodisme que fem, i sobretot, la importància que té cada subscripció per al projecte. Entre l’allau de missatges consumistes, introduïm el de regalar la directa per a qui vulgui fer amb el seu present una aposta transformadora. Assumim que ens aprofitem de les eines del sistema per descosir-nos, fil per fil, l’uniforme del consumisme, la productivitat, la submissió, la individualitat. Estirem fils i els utilitzem per cosir altres peces, desfer-les, refer-les i lluir-les.

Nosaltres decidim, com sempre, fer-nos veure i explicar-vos que cada subscripció i cada regal suposa una dosi més d’autogestió, d’independència i de solidesa del projecte.

El context en què arribem a aquest hivern és especialment incert, imprevist i inestable. La relació entre el dins i el fora s’ha trasbalsat, les relacions i el teixit comunitari s’han vist amenaçades, la violència que exerceixen les relacions de poder s’està fent encara més cruel. El Nadal, com tants altres derivats del sistema, s’imposa sense tenir en compte el context. Nosaltres decidim, com sempre, fer-nos veure i explicar-vos que cada subscripció i cada regal suposa una dosi més d’autogestió, d’independència i de solidesa del projecte.

Per això, amb la campanya d’enguany us volem empènyer a fora, al carrer, a enfortir els llaços comunitaris, a enfrontar i denunciar les amenaces i a recosir les costures. A través de la lectura de llibres i de periodisme transformador, us convidem a cultivar una mirada cap enfora. Aquest hivern, ens aliem amb les editorials Raig Verd, Virus, Sembra Llibres i Angle Editorial per incentivar la literatura i el periodisme com a eines de lluita i de confrontació –d’idees i d’injustícies–, eines que deixen empremta. Estigueu pendents de les vostres pantalles el proper dilluns 14 de desembre.

Article publicat al número 513 publicación número 513 de la Directa

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!