Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

L’empresa inversora Norvet denuncia el Sindicat de Barri Poble-sec per coaccions

Arran de l’ocupació de les oficines el passat mes de març, l’empresa, que té diversos edificis a Barcelona, ha interposat una denúncia contra dos membres del Sindicat. La lluita per frenar l’expulsió del veí Feliciano Esteves s’ha intensificat els darrers mesos i de moment, l’ordre de desnonament està suspesa

Acció del Sindicat de Barri del Poble-sec a les oficines de Norvet | Victor Serri

El set de març, activistes del Sindicat de Barri de Poble-sec, del Sindicat de Llogaters, de la PAH i de l’Oficina d’Habitatge de Gràcia van ocupar les oficines de l’empresa inversora Norvet, a la Casa de les Punxes de l’avinguda Diagonal de Barcelona. L’objectiu era aconseguir una solució per a Feliciano Esteves i els seus dos fills, en risc de desnonament, i també per a les sis famílies reallotjades al carrer Aragó 477. D’aquella acció simbòlica no en van sortir amb cap compromís per part de l’empresa, però sí amb una denúncia.

La responsable de Norvet que es trobava en aquells moments a l’oficina els acusa de coaccions. A l’atestat policial, denuncia que es va enregistrar l’oficina i el personal sense la seva autorització i ho van publicar a les xarxes socials, i que es van posar adhesius a les parets. A més, afegeix que a causa de la mobilització, va perdre diversos clients i va haver de suspendre visites que tenia concertades amb el corresponent greuge econòmic. La majoria d’activistes eren davant les oficines al carrer i algunes, així com els mitjans de comunicació eren al repla de la tercera planta. Només va ser un petit grup el que va entrar dins amb ànim de negociar. De fet, a dos quarts de tres, van abandonar l’edifici de forma voluntària.

“Ens sembla un insult que després d’expulsar desenes de veïnes del barri, de fer mobbing i d’utilitzar Desokupa, ens denuncii per coaccions”, sentencia Esteve Clavell del Sindicat de Poble-sec

“Ens sembla un insult que després d’expulsar desenes de veïnes del barri, de fer mobbing i d’utilitzar Desokupa, ens denuncii per coaccions”, sentencia Esteve Clavell del Sindicat de Poble-sec, una de les persones denunciades. De fet, Norvet afronta una querella, interposada per l’Observatori DESC, per desallotjar l’antiga casa okupada Can Dimoni amb l’empresa Desokupa, sense ordre judicial. A més, Esteves arran de patir talls de llum, soroll de les obres i esquerdes a casa, també va denunciar l’empresa per assetjament immobiliari, que ha estat arxivada.

Acció del Sindicat de Barri Poble-sec contra el desnonament de Feliciano Esteves |Guye Sancho

La denúncia arriba en un moment en què el Sindicat de Barri Poble-sec ha aconseguit algunes victòries. La data oberta de desnonament de Feliciano Esteves, del carrer Murillo, s’ha aturat i a principis de febrer, l’Ajuntament també va aturar els obres de rehabilitació de l’edifici per irregularitats. L’empresa havia tramitat una vintena de comunicats puntuals, com si estigués fent alguna reforma parcial, quan hauria d’haver tramitat una autorització per rehabilitació integral. Calvell creu que la denúncia intenta “neutralitzar l’oposició a aquestes pràctiques al barri”, però assegura que això no passarà: «seguirem com fins ara fins que Feliciano no tingui un reallotjament al barri i Norvet deixi d’expulsar les veïnes i abandoni les seves pràctiques especulatives».

Norvet Negotial és una societat administrada per un empresari d’origen israelià i tot i que ara només mostra cinc blocs en venda a la seva pàgina web, n’havia arribat a tenir una desena. L’empresa es dedica, tal i com descriu ell mateixa, a “transformar edificis vells i abandonats en cases modernes amb estil”, és a dir, a rehabilitar immobles per convertir-los en habitatges de luxe. Entre 2014 i 2015 va multiplicar per més de quatre el seu actiu immobiliari. El director executiu i administrador és Alon Ozer Yunger, qui també figura com a administrador d’altres empreses dedicades al sector immobiliari.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!