Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Les mans lliures i els números ajustats

En la partida d’entrades, mantenim la voluntat que els recursos propis siguin la font de finançament hegemònica i representaran pel 2023 més del 80 % dels ingressos totals

El 16 de febrer, en el marc de l’Assemblea General de La Directa SCCL, es va presentar i aprovar el pressupost econòmic que ha de marcar les línies d’actuació de la cooperativa per a l’any 2023. Es tracta d’un pressupost continuista respecte al tancament de l’exercici comptable del 2022.

En la partida d’entrades, mantenim la voluntat que els recursos propis siguin la font de finançament hegemònica i representaran pel 2023 més del 80 % dels ingressos totals. En les despeses, les vinculades a l’activitat pròpia –salaris, impressió i distribució– impliquen el 86 % del total gastat.

Aquest pressupost, de poc més de 400.000 euros, té clares limitacions. Els ajustos econòmics ens limiten avançar en molts aspectes. Per exemple, la qualitat de la impressió i del paper, la tants cops postergada remuneració de les col·laboracions o els mateixos sous dels socis de treball, que estan congelats des del 2021.

Per fer créixer els ingressos, podríem relaxar els criteris publicitaris, optar a convenis, projectes o patrocinis públics, pactar contingut patrocinat, endeutar-nos, demanar més i més subvencions i un llarg etcètera. Però considerem que determinades concessions condicionen i posen en risc la nostra independència periodística

Som conscients que amb un pressupost més ampli podríem fer moltes coses més. Per canviar-lo, però, hauríem d’optar per un model diferent. Sens dubte, retallaríem les despeses si fóssim una publicació digital i eliminéssim la publicació en paper. Per fer créixer els ingressos, podríem relaxar els criteris publicitaris, optar a convenis, projectes o patrocinis públics, pactar contingut patrocinat, endeutar-nos, demanar més i més subvencions i un llarg etcètera.

Per nosaltres no tot s’hi val. Considerem que determinades concessions, les econòmiques també, condicionen i posen en risc la nostra independència periodística. Volem continuar tenint les mans lliures per investigar com i quan volem, per poder continuar destapant infiltracions policials, discursos feixistes o atacs contra el medi ambient. Per això seguim apostant pel model econòmic i periodístic autogestionari i cooperatiu. Un model que ens ha permès definir la nostra agenda pròpia sense que ningú ens imposi ni ens censuri res. Així som des de fa disset anys
i així volem continuar essent.

Tot això només serà possible si aconseguim mantenir el model, si cada com som més. Per tot plegat, un cop més, us agraïm la vostra confiança i la vostra subscripció, i us demanem que col·laboreu en la difusió d’aquest model de periodisme independent únic que és la Directa.

Article publicat al número 564 publicación número 564 de la Directa

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!