Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

Necessites que t’acompanyi al metge?

Nagore Gartzia Fernández (Bizkaia, 1984) va començar a desenvolupar símptomes d’epilèpsia focal el 2017. 'Colapso' és la seva autoetnografia i també un exercici d’autoagència literària

Probablement, totes les que som aquí estiguem passant per un procés mèdic o evitant participar-ne en un. Aquest llibre és un bàlsam crític que ens ajudarà a transitar per la biomedicina institucionalitzada. Termes complexos a banda, és com si la teva millor amiga t’acompanyés al metge i, a la porta de la consulta, et donés pressa: “Pregunta-li tot el que et calgui! Aquest procés és teu, que no te n’excloguin”.

Nagore Gartzia Fernández (Bizkaia, 1984), doctora en Psicologia Social i feminista punk de confiança, va començar a desenvolupar símptomes d’epilèpsia focal el 2017. Colapso és la seva autoetnografia i també un exercici d’autoagència literària que ens acompanya en el laberint mèdic, clarifica el joc de poders al qual ens sotmeten. Amb la seva aproximació conscient, ens acosta a una forma d’anomenar-nos que no sigui patologitzant, més enllà dels tecnicismes i on el bon acompanyament de l’entorn és crucial. Us el recomano de tot cor, amigues.

Article publicat al número 537 publicación número 537 de la Directa

LLIBRE

'Colapso'
Nagore Gartzia Fernández
Pròleg de Mari Luz Esteban
Las Hedonistas, 2021

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!