En el reportatge d’obertura us expliquem com el pinso de les macrogranges de porcs de Catalunya s’elabora amb soja transgènica del Brasil i arriba a casa nostra a través dels ports de Barcelona i Tarragona. Selves desforestades que engreixen el negoci de la carn barata de marques com bonÀrea, Campofrío o Casademont. Un reportatge de Maties Lorente i Berta Camprubí, en col·laboració amb la revista Soberanía Alimentaria. Infografia d’Hugo Cornelles. Fotos de Víctor Moriyama, Sira Esclasans i Brais G. Rouco.
L’entrevista en profunditat de la secció ‘Miralls’ la fem a l’ambientòleg i divulgador sobre canvi climàtic del País Valencià, Andreu Escrivà, que ens explica com “vèncer la culpa climàtica i passar a l’acció”, tesi principal del seu últim assaig editat per Sembra Llibres. Preguntes de Lluís Pascual i fotografies de Jaume Ferrando.
La secció d’opinió l’encetem amb “Pospart sexual”, un article de la psicòloga, sexòloga i feminista Elena Crespi, amb il·lustració de Sandra Freijo, i la complementem amb una reflexió de Salvador Nos-Barberà sobre el canvi de paradigma a l’educació com a conseqüència de la pandèmia, amb il·lustració d’Ivonne Navarro.
Al “Cruïlla” recollim veus que aposten per una desconnexió de la societat digital i alerten dels impactes nocius i del domini sobre les nostres vides de les xarxes socials i les tecnologies de la informació. Un reportatge de Guille Larios amb il·lustració de Víctor Colomer.
El nostre viatge quinzenal per la geografia planetària passa per tres punts. Des de Jerusalem, Tom Grossman escriu sobre les primeres eleccions a Palestina en quinze anys. A més, un article de Nacho Ibáñez ens detalla l’intent de la justícia turca d’il·legalitzar el Partit Democràtic dels Pobles (HDP). Per cloure la secció Amy Goodman i Denis Moynihan analitzen la prohibició de les armes d’assalt als EUA.
En l’àmbit de la cultura us oferim un reportatge d’Eloi Latorre sobre el fenomen musical de les cupletistes al Paral·lel de Barcelona fa cent anys. A continuació un relat letal de Marta Edeso Carim que no us deixarà indiferents, amb il·lustració de Joan Negrescolor. I per tancar la secció ‘Expressions’ us portem unes recomanacions culturals de la ploma d’Àlex Romaguera, Aïda Camprubí i Ferran Riera, amb ‘Terres de Dones. Pageses de Catalunya’, ‘Flors per a l’Algernon’ i ‘Todo era posible’, respectivament.
A la contraportada, Àlex Romaguera conversa amb dos dels membres del Sindicat de persones sense llar de Barcelona, Lluís Solanes i Fran Mora. Refermen, amb coneixement de causa, que “en aquesta societat, si no tens diners, no ets ningú”. Fotografies de Jau Herrero.