Periodisme cooperatiu per la transformació social
directa.cat
SUBSCRIU-T'HI FES UNA DONACIÓ

"Quieres unas cervezas? Es que hemos pillado unas 200 latas a dos pavos, jejeje..."

Trucada intervinguda a l'inspector en cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona on es constata l'apropiació de llaunes de cervesa per al seu consum

El contingut de les trucades telefòniques entre comandaments de la Guàrdia Urbana de Barcelona intervingudes per ordre del jutjat d’instrucció número 10 de Barcelona amb relació a una presumpta xarxa mafiosa vinculada a la prostitució ha deixat al descobert nombroses corrupteles i irregularitats dins la cúpula del cos policial. A l’apartat D de l’informe que la Divisió d’Afers Interns dels Mossos d’Esquadra –treballant en qualitat de policia judicial– va fer arribar a la magistrada Míriam de Rosa, s’hi inclou un episodi que els instructors del cas titulen “Apropiació de llaunes de cervesa intervingudes”.

Es fa constar una trucada telefònica entre Agustín Hernando (àlies Cuchi) –actual inspector en cap del torn de nit de la Guàrdia Urbana de Barcelona– i un interlocutor que respon al nom de Compi enregistrada a tres quarts d’una de la nit de l’11 d’agost d’enguany. Els investigadors destaquen que, en el moment de la comunicació, el policia es trobava dins el seu horari laboral i, “molt probablement”, anava amb un vehicle policial, “segons es desprèn del so de fons” que va quedar enregistrat a la gravació.

El comandament diu textualment: “¿Qué pasa mamón? ¿Estás en casa? ..//.. ¿Quieres bajar a por unas cuantas cervezas pa’ tenir pa’ tus amigos?”; i el seu interlocutor li respon: “Estoy en casa, sí. Estaba tirado en el sofá”. Seguidament, Hernando li explica: “Es que hemos pillado unas 200 a dos pavos, jejeje ..//.. ¿Tienes un bolsón o no? Pues baja un momento al portal, que estamos aquí, en la calle del Mar”. Aleshores, el tal Compi li diu: “Ah, pues de coña, pues ahora bajo compi, jejeje”.

Aquest apartat de l’informe detalla més enregistraments –una setmana més tard i també en horari laboral– entre el comandament i un altre agent de la Guàrdia Urbana, on s’evidencia l’interès de l’investigat per aconseguir llaunes de cervesa de procedència irregular per al seu consum.

Donacions

Fes una donació

FES UN DONATIU
Error, no Advert ID set! Check your syntax!